İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu  Kavuncu, "Hukuki süreç neticesinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi!" ifadelerini kullanmıştı.

Buğra Kavuncu ayrıca şu açıklamayı yapmıştı "Aylardır mesnetsiz iftiralar ve oluşturulmaya çalışılan algılarla; beni, ailemi, birlikte mücadele ettiğim arkadaşlarımı yıpratmaya çalışanlara en güzel cevabı neticelendirdiği soruşturmayla Türk yargısı verdi. Hukuki süreç neticesinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi! Mücadelemiz, sonuna kadar devam edecek. İftiralar, çamurlar, yalanlar bizi çıktığımız yoldan asla döndüremeyecek! Bu karar, Partimiz kurulduğu günden beri oluşturulmaya çalışılan algının, çamur ve iftira olduğunun da kanıtıdır!
İftiraların atıldığı ilk günden beri bana olan güvenini her aşamada gösteren, desteğini esirgemeyen Sayın Genel Başkanımıza, İl Başkanlarımıza, İstanbul İl ve İlçe Teşkilatlarımıza, kıymetli avukatlarıma ve desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
" demişti.

ÜMİT ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun paylaştığı soruşturma dosyasında Ümit Özdağ’ın şu ifadeleri yer aldı “Ben Meral AKŞENER hanım ile birlikte İYİ Parti'nin kurucular kurulunu oluşturan 2 kişiden birisiyim. İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında ismi geçen Buğra KAVUNCU'nun Kazakistan ülkesindeki en büyük FETÖ/PDY ilthaklı kuruluşlardan olan KATİAD'ın (Kazakistan Türk İş Adamları Derneği) kurucusu ve genel başkan yardımcısı olduğunu belirterek kurucular kurulunda yer almasını engelledim, daha sonra 01/04/2018 tarihinde kongreden önce Meral Hanım ile odasında bir görüşme yaptım, kendisi orada bana Buğra KAVUNCU'yu genel idare kurulu üyesi yapacağını söyledi, ben kendisine tekraren bu şahsın FETÖ iltisaklı olduğunu, bunun doğru bir iş olmayacağım söyledim, kendisi bana tüm sorumluluğun kendisine ait olduğu söyledi ve daha sonra genel başkan Meral AKŞENER, Buğra KAVUNCU'yu ilk önce genel idare kurulu üyesi (01/04/2018-Kurultay tarihinde), daha sonra genel başkan yardımcısı ve akabinde parti sözcüsü yaptı, sonrasında 2018 yılı Ekim ayında yine benim uyarılarıma rağmen Buğra KAVUNCU'yu İYİ Parti İstanbul il başkanı olarak atadı, benim bu hassasiyetimin nedeni de şudur, ben FETÖ'yü Türk Milletine ve Türk Devletine yönelik en son Haçlı Seferi olarak görüyorum ve FETÖ 15 Temmuz sonrası dahi yapılan mücadelelere rağmen içeride ve dışarıda tüm faaliyetlerine devam ediyor, İYİ Parti Atatürk'e, İstiklal Harbimize ve Türkiye Cumhuriyetine inanan Türk Milliyetçileri tarafından kurulmuş bir partidir. 17 seneden beri yurt dışında olup, FETÖ'nün Orta Asya'daki en büyük sivil toplum kuruluşunun kuruculuğunu ve genel başkan yardımcılığını yapan, 30 Ağustos'u bile bütün Türkiyelilerin bayramı diye kutlayacak kadar Türk Milliyetçiliğinden uzak ve şaibeli bir şahsın İYİ Parti'ye paraşüt ile indirilip, siyasal kariyer oluşturulması, bütün hayatım boyunca mücadelesi verdiğim Türk Milliyetçiliği ve Güvenliği için mücadele ettiğim Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bir tehdittir...."

İSMAİL TÜRK’TEN KARARA TEPKİ

Ayyıldız Hareketi gönüllülerinden Habererk Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk sosyal medya hesabından "İYİ Parti, AKP kol kola, yargı yoluyla Ümit Özdağ’a gol atacaklara derim ki, Ümit Özdağ “Benim adli ve yargılama işleriyle ilgim yoktur. Ben siyasi bir mücadele veriyorum” Birçok ulusal televizyonda bunu söylemiştir. Yenilen Ümit Özdağ değil, siyasi iktidar, İYİ Parti ve yargıdır.” paylaşımında bulundu.

İsmail Türk şöyle devam etti “Buğra Kavuncu için söylenenler adli değil, siyasiydi, Jet hızıyla mahkeme sonuçlanmasının mesajı; İYİ Parti, AKP ilişki delil ve maskesi için önemli bir göstergedir. Her şey zaman içinde görülecektir, gerçekler gizlenemez. Ümit hoca haklı ve doğru siyasi mücadele vermektedir.”

AKP İYİ PARTİ KOL KOLA

Öte yandan AKP ve İYİ Parti’nin kol kola olduğunun başka bir göstergesi ise İYİ Parti’den Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliklerine iki üyesi olarak verilmesi olarak gösterilebilir. TBMM’deki HSK seçimlerinde muhalefetin üç üyesinin ikisi İYİ Parti’den seçildi.  “HSK’de AKP’nin 3, İYİ Parti’nin 2, CHP ve MHP’nin 1’er üyesi var. 

KULİSLER HAREKETLİ

AKP’nin parlamentodaki sandalye sayısı ile İYİ Parti’nin sandalye sayısı eşit ya da birbirine yakın mı? Hayır.

Neden iki üye CHP’den değil de İYİ Parti’den? 

Oluşan bu orantısız tabloya AKP’den ‘kim onay vermiştir?’

İYİ Parti’nin neden neredeyse AKP kadar HSK’de üyesi bulunmaktadır?

İşte bu sorular meclis koridorlarında yankılanırken, aynı günlerde İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ iddialı davsının sonuçlanması kafalarda başka sorularda meydan getirdi.

Öte yandan İleride benzer bir uzlaşı durumunun Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliği için de oluşabileceğine dikkat çekiliyor.


 

Editör: TE Bilişim