Son günlerde laiklikle ilgili yapılan açıklamalar üzerine İstanbul Düşünce Enstitüsü Başkanı Mustafa Şatıroğlu'nun sosyal medyada ve Youtube kanallarında yayınlanan skandal Laiklik demeci şu şekilde:

İsmet İnönü, 24 Mart 1950 seçimleri öncesi yaptığı bir konuşmada aynen şöyle diyor: Bizim inandığımız 6 oklu prensiplerin anayasadan çıkartılması tabii olacaktır. Bu günkü anayasamızın 27 senelik tecrübesinden yeterli dersler alınmıştır.

Laiklik, ahlak ve maneviyatı esas almayan Antik Yunan akli olup, "Din ve inanç hürriyetidir" diye bir asırdır milletimiz bu yalan ile aldatılmaktadır. Camileri satan ezanları susturanlara ait bir zihniyet, dayatmacı totaliter bir devlet rejimidir. İnanç hürriyeti ile asla alakası yoktur. Anayasaya laikliği koyanlar hürriyetler başlığı altında değil, devletin temel ilkeleri arasında zikretmiş olup hedefi doğrudan doğruya İslamiyet’tir.

İslam'ı sosyal hayattan soyutlayarak milletimizi asimile etmeye yönelik sinsi bir oyundur, batılılaşma projesidir.

İnsanlara en geniş anlamı ile inanç hürriyeti tanıyan bir milletin evlatları olarak Yunan aklı ile kendimizi ifade etmemiz tarihin utanç verici çirkin ayıbıdır. Müşrik inancı temsil eden Yunan aklı hakikatten kopmuş batıl bir akıldır. İlkel bir akıldır. Bu prensip mutlaka anayasadan çıkarılarak Yunan'a iade edilmelidir. Cephelerde mağlup olup kaçarak kurtulan Yunan askeri, Yunan ideolojisi olan laikliği Anadolu’da bırakarak gitmiştir. Laikliğin kaldırılmasıyla birlikte kültür hayatımızdaki Yunan işgaline de son verilecektir.

Milli-İslami kültür Türk milletinin asli değeridir. Hz. Âdemden beri devam ederek gelen hakikat değerlerinin manzumesini ihtiva eder. Tarih boyunca İslama öncülük yapmış bir milletin boynuna, ne manaya geldiği belli olmayan kelimesi bile Türkçe olmayan laiklik gibi bir sıfata zorlanması kabul edilemez. Milli İslami kültür ile bağdaşması mümkün olmayan Frenk ideolojisini yerli değerler manzumesine koymak akıllara ziyan kültür cehaletidir. Bunu anayasaya koyarak milli kültürü cehalet çağı ideolojisine döndürmeye çalışmak kültür katliamıdır.

Kadim değerler, temel ilkeler halkoylamasına götürülerek tespit edilmelidir.

Bu sistemi savunanlar, samimi ise demokratsa, insan haklarına saygılı ise, inanç özgürlüğüne saygıları varsa hodri meydan, anayasada laikliğin kalıp kalmaması için halk oylamasına gidelim.

Aziz milletimiz,100 seneden beri bu bozuk plağı dinlemekten bıkmıştır, köhnemiş 18. Yüzyıl ideolojilerini temel değer olarak kabul etmek istemiyor. Laiklik anayasadan çıkartılarak modası geçmiş ideolojiler mezarlığına atılmalıdır.

Editör: TE Bilişim