Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın istifa edeceği ya da görevden alınmasıyla ilgili kritik saatler başladı.

Elvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı “Faizi savunanla beraber olamam” açıklamasını alkışlayanlara katılmamıştı.

Dolardaki artışla beraber Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan arasında gerginliğe sebep olmuştu. Elvan’ın Erdoğan’ın yaptığı faiz açıklamasını açıklamasını alkışlamaması ise dikkat çekmişti.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Elvan’ın görevinden istifa edeceği ya da görevden alınacağı iddiaları gündemde.

Kulislerine göre Hazine Maliye Bakanlığında bir değişim kesin ancak bunun zamanlaması ile ilgili farklı görüşler olduğu öne sürüldü. Bir kesime göre Lütfi Elvan Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinin ardından görevden alınacak.

AKP'li bir kesime göre Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'ın bütçeyi ve dolayısıyla bahsedilen yeni ekonomi politikasını savunamayacağı için bütçe görüşmeleri öncesinde görevden alınacağı iddia edildi. Bu görüşü savunanların iddiası gerçekleşirse Elvan bütçe görüşmelerinin başlayacağı 6 Aralık öncesinde görevden alınabilir.

Bu iddia gerçek olursa Elvan’la ilgili kritik haftaya girildiği anlamına geliyor. Eğer Elvan bu süreçte görevden alınmazsa 9 Aralık’ta Meclis Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesini savunmak için kürsüde olacak.

Editör: TE Bilişim