Doğu Perinçek bir konuşmasında, “ABD, Tayyip Erdoğan'ı devirmek istiyor” demişti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çıkış Yolu programında gündemi değerlendirdi.

Perinçek, “Çöken rejimler halkla arasına duvarlar çeker, çöken rejimler şatafatlı saraylar yapar. AK Parti'nin inişte olduğu ve kaybettiği kesin. Erdoğan'a birilerinin doğruları söylemesi lazım” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ'NİN İNİŞTE OLDUĞU VE KAYBETTİĞİ ÇOK KESİN”

Perinçek, "Çöken rejimler halkla arasına duvarlar çeker, çöken rejimler şatafatlı saraylar yapar. AK Parti'nin inişte olduğu ve kaybettiği kesin. Erdoğan'a birilerinin doğruları söylemesi lazım." dedi.

- Ben mesela Şam'a gittim sayın Beşar Esad ile görüştüm. Üç katlı bir binada oturuyor. Bahçesi ile duvarı arasında 8-10 metre mesafe var, taş atsan camını kırarsın. Cumhurbaşkanlarının böyle külliyeler falan, böyle halktan uzak duvarların arkasına gitmeye gerek yok.

- Çöken rejimler halka arasına duvarlar çeker, çöken rejimler şatafatlı saraylar yapar. Bakın Fatih Sultan Mehmet'in kaldığı Topkapı Sarayı'na gidelim veya 2. Beyazid'in, Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın, 2. Selim'in, 3. Murat'ın onların kaldığı Topkapı Sarayı, son derece mütevazıdır.

- Bir de Osmanlı Devleti çökerken, yıkılırken, Dolmabahçe, Çırağan Sarayı, barok üslubu, rokoko üslubu, saraylar, saraylar, saraylar... Çöken rejimler saraylar yapar.

- AK Parti için çöküyor kelimesini söylemeyeyim ama inişte olduğu ve kaybettiği çok kesin. Bunu başkaları sayın Cumhurbaşkanı'na söylemeyebilir, belki bana bunları dinlediği zaman benim hakkımda olumsuz da düşünüyor olabilir, bunun hiçbir önemi yok. Şu bakımdan önemi yok; ona birisinin hakikatleri söylemesi lazım.

Editör: TE Bilişim