MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda idamla yargılanan, MHP ve BBP'de önemli siyasi görevler yapan, Türk Ocakları Danışma Kurulu üyesi Erol Dok hayatını kaybetti.

Ankara Kitap Fuarı'nda arkadaş grubuyla sohbet ederken kalp krizi geçiren Dok, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Dok'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Babamız Erol Dok Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 31 Ekim Pazar günü saat 13.00'te Karşıyaka Mezarlığından kaldırılacaktır" denildi.

Erol Dok’un cenazesi 31 Ekim 2021 Pazar günü saat 13.00 de Ankara Karşıyaka Mezarlığında defnedilecek.

ZAFER PARTİLİ İSMAİL TÜRK ÜLKÜDAŞINI UNUTMADI!

Zafer Partisi Genel Sekreter Yardımcısı sosyal medya paylaşımı ile Ülküdaşı Erol Dok unutmadı.

Türk'ün paylaşım şu şekilde:

"Üzüntümüz büyüktür.Allah'tan geldik Allah'a gideceğiz Allah rahmet eylesin."

EROL DOK KİMDİR?

Aslen Trabzonlu olup 1957 yılında Ankara Çinçin’de doğdu. İlk ve orta tahsilini Ankara’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdi.

12 Eylül 1980 öncesi Ülkü Ocakları, Ülkücü Gençlik Derneğinde çeşitli kademelerde görev aldı ve Genel Merkez’de yöneticilik yaptı. 12 Eylül darbesine müteakip Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda idamla yargılandı. Ankara Ulucanlar ve Mamak Askerî Ceza ve Tutukevinde 5 yıla yakın süre tutuklu kaldı.

Türk Ocakları, Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Türk Ziraat Mühendisleri Birliği ve Vakfı, Türk Kooperatifçilik Kurumu ve Vakfı gibi çeşitli dernek ve vakıflarda yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi ile siyaset içerisinde yer aldı. Büyük Birlik Partisi kurucularından olup Genel Yönetim Kurulu üyeliği yaptı ve Parti Başkanlık Divanı görevlerinde bulundu. Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatıyla politik hayatı bıraktı.

“Yeni Bir Dünya için Yeni Bir Türkiye / Millî Mücadele’den Millî Mutabakat’a Muhsin Yazıcıoğlu” adlı kitabı derledi ve yayımladı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından kurulan “Muhsin Yazıcıoğlu Gönüllerde Birlik Vakfı”nın Kurucu Mütevelli Heyeti üyesidir.

Uzun yıllar serbest ticaret ile uğraştı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

30 Ekim 2021 tarihinde Ankara'da vefat etti.

Editör: TE Bilişim