Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) , 7 Ekim 2023'te İsrail tarihinde benzeri görülmemiş bir saldırı başlatarak , saldırının ilk gününde çoğu sivil olmak üzere 1.200'den fazla kişinin ölümüne neden oldu. İsrail yetkililerinin açıkladığı bilgiye göre Hamas da 240 kişiyi rehin aldı. Bu saldırıdan bu yana İsrail, Gazze Şeridi'ni yıkıcı bir şekilde bombalayarak karşılık verdi ve buna Gazze Şeridi'nde günlerdir karadan askeri operasyonlar da eşlik ediyor. Hamas Sağlık Bakanlığı'nın  04 Ocak 2024''te yayınladığı sayıma göre Gazze'de çoğu sivil olmak üzere 22.000'den fazla insan öldürüldü .

İsrail Ordusu Refah’a girdi! İsrail Ordusu Refah’a girdi!

BİNLERCE KAYIP VAR

Gazze'de şu ana kadar yüzde 70'i kadın ve çocuk 7 bin kişinin hâlen enkaz altında veya kayıp olduğu belirtilirken, hastanelere ulaşan cenazelerin sayısının 22 bin 438 olduğu, 57 bin 614 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

2,4 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi, Hamas'ın iktidara geldiği 2007'den bu yana İsrail'in kara, hava ve deniz kuşatmasına maruz kalıyor. Bölgenin tanık olduğu bu şiddet dalgası, savaşın başlangıcından bu yana en kanlı şiddet dalgası. İsrail-Filistin çatışması 75 yılı aşkın bir süre önce yaşandı.

Editör: Habererk Com