Eleştiriyi çok kolay yapabiliyoruz

Başkasını karalama

Başkasının aleyhinde konuşma

Doğru ve yanlış olması çok önemli değil

Bir kişiyi hırsız veya namussuz yapabiliyoruz.

Veya tam tersine liyakatsiz hiçbir işe yaramayan kişileri fenomen, beyefendi yapabiliyoruz.

Bakıyorsunuz adam ailesinin içinde bile sevilmiyor. Kardeşlerine annesine babasına sorun yaşatıyor. Ortak yaşamdaki kurallara uymuyor örf ve adet nedir? Davranış ve giyiniş şekilleri diğer aile bireylerini rahatsız ediyor mu? Toplumda onların kişiliklerini rencide ediyor mu?

Otobüs, dolmuş, metro ve Marmaray gibi toplu taşıma araçlarında gençler büyüklerine saygı gösteriyor mu yaşlılara yer veriyor mu? Maalesef bu söylediğimiz nezaket sevgi saygı kurallarına uyulmuyor. Gencecik sağlıklı orta okul veya lise öğrencileri 300 metre ilerdeki okullarına yürüyerek değil dolmuşa binerek gidiyorlar.

Apartman toplantılarına katılmıyor veya katıldığı zaman işin çözümünü sağlayan kararlara katılmak yerine kendi kafasındaki şablon ortaya koymaya çalışıyor. Maazallah onun dediği olmasa toplantıyı terk ediyor. Toplantılara katılmasa bile dışardan eleştiriye devam ediyor.

Çocuğu okuldayken Öğretmeni onu uyarsa veya bazı hatalı yönlerini düzeltmesini istese kıyamet kopar okul basılır ve öğretmene haddi bildirilir. Hal böyle olunca hiçbir öğretmen çocuklara sıcak ve sevecen davranmaz sadece dersini anlatır ve onunla yetinir

Ülkeyle ilgili sorunlarını dile getirilmesi ve onların çözümünde sivil toplum örgütlerine katılıp demokratik eleştiri ve gösteri hakkını kullanmak yerine dışarıdan konuşup ahkam kesmeyi eleştirmeyi çok seviyoruz.

En çok ilgi gösterdiğimiz güçlü olan siyasi otoriteyi elinde bulunduran partiye katılarak menfaat temin etmeye çalışmaktır. Ya yerel yönetimlerde belediye meclis üyesi olmak veya iktidar partisinin kanatları altında bürokrasiye soyunmak veya inşaat şirketi kurarak devletin ihale koparma yoluna gitmektir.

Doğru bir şekilde gidersen ani bir dönüşte yoldan çıkan İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener parti kurduğu ilk günlerdeki ailesini saf dışı etti. Ağırlıklı olarak partide yer işgal eden milliyetçi kökenli kişileri partideki görevlerinden pasivize etti veyahut da ayrılmalarına vesile oldu. Belki bazılarınız bu gerekliydi diye yorum yapabilirsiniz. Artıyı başka görüşteki insanların da katılması için gerekliydi diyebilirsiniz.

Meral Akşener Hazreti Ömer’in adaletini getireceğiz diye beyanat veriyor!!! vay anasına bakar mısınız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran aklı ve bilimi Önder seçin diyen Atatürk’ün yolunda değil de 1400 sene önceki bir tarihi misyon üstlenmek istiyor. Hazreti Ömer’in adaleti nedir bunu bir anlatır mısınız? Son seçimde parası olmayan kişileri milletvekili yapmadığınız konuşuluyor.

En az 20 milletvekili partiye veya bir yerlere bağış yaparak milletvekili adayı oldukları söylenmektedir. İşte Hazreti Ömer’in adaleti budur. Tarikat ve cemaatlerden medet umanlar bu ülkeyi bilimden ve akıldan yoksun bırakmaya çalışanlar kim olursa olsun sonları hüsrandır.

Şurası bir gerçek ki bu ülke takiyecilerden, din alıp din satanlardan, Atatürk ve cumhuriyetine düşman olan tarikat ve cemaatlerden kurtulması gerekmektedir. Hamiyetli, dürüst, ilkeli aklını bilime vermiş olan insanlar hiçbir maddi ve manevi menfaat beklemeden bunu dile getirmeleri lazım. En başta Türkiye’deki bütün siyasi partiler onlardan oy devşirmeye çalışmadan bu prensibi Tüzüklerine koymalı ve konuşmalarında dile getirmelidirler.

Bugünkü içişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya çok güzel çalışıyor tebrik etmek lazım. Türkiye’de her gün bir mafya lideri yakalanıyor. Peki sormazlar mı adama 21 senedir bu ülkeyi kim yönetiyor? O zaman neredeydiniz?

Dilan-Engin Polat Çiftçi ile ortaya çıkan fenomen yolsuzlukları tek tek ortaya konuyor. Oda TV’ye göre 600 fenomen mercek altına alınmış. Kimi bilgilere göre Türkiye’de 2000 civarında fenomen varmış. Onları kullananlar belli… Esas parayı götürenler onlara birer kabuk atıyormuş. Eğer 500 milyon kabuk ise onların kazandığı parayı düşünün siz. Dudağını şişiren, yüzünde 1 kg boya olan, memelerini silikonla büyütmüş kaşlarını kaldırmış, elmacık kemiklerini doldurmuş boynunu gerdirmiş, poposunu kaldırmış, insan yaratıklarına fenomen diyeceksiniz ve onları takip etmeye devam edeceksiniz. Yazıklar olsun sizlere.

Toplumda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse çocuklarını belirli kriterler içerisinde yetiştirirse huzurlu ve sağlıklı bir topluma kavuşabiliriz. Aksi taktirde o toplumda hayal etme, teori ve hipotez oluşturma, felsefi düşünce, sorgulama ve bilimsel çalışmalar hayal olur. Günübirlik yaşayan toplumdan öteye geçemezsiniz.