Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde muhalefetin, aracında 100 kilo eroinle yakalanan eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz ile çekilmiş fotoğraflarına açıklama yaptı.

Fotoğrafların kamuya ve basına açık bir toplantıda, kalabalıkta bir ortamda çekildiğini savunan Oktay, "Kendisini hiç tanımam. Ne öncesinde ne sonrasında kendisiyle hiçbir irtibatım, herhangi bir konuyla ilgili olmamıştır. Kamuya ve basına açık bir yerde biri fotoğraf çektiriyor ve birisi size merhaba diyor. İşlediği veya karıştığı hiçbir suç veya mahkemeye veya tutuklanmasıyla ilgili hiçbir makam, hiçbir mevki ve hiçbir şahsı aramam veya irtibat kurmam asla söz konusu olmamıştır, olamaz, bundan sonra da söz konusu olamayacağını çok net şekilde ifade ederim." dedi.

CHP'Lİ ÖZKOÇ, OKTAY İLE FİLİZ'İN MAKAM ODASINDA ÇEKİLDİĞİ İDDİA EDİLEN FOTOĞRAFLARI GÖSTERDİ

Oktay'ın konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Oktay'ın Filiz'in birlikte makam odasında görüntülendiğini iddia ettiği 5 fotoğrafı göstererek, "Az önce yalan söylediniz demek istemiyorum ama gerçek dışı konuştunuz. Daha 4-5 tane beraber resminiz var. Az önce yalan söylediniz" diye konuştu.

Oktay bir kez daha söz alarak, "Bu resim benim makam odam değil, bir il ziyaretine gitmişiz. Kontrolümüzde olan bir ortam değil, dolayısıyla büyük ihtimal kamuya açık bir ortam" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz, 2020 yılında aracında 100 kilo eroinle Hamzabeyli sınır kapısında yakalanmıştı. Filiz, söz konusu olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Ayrıca Filiz'in otomobilinde yaklaşık 100 kilo eroin bulunmasına ilişkin haberlere erişim engeli gelmişti.

Fuat Oktay'dan 'Veysel Filiz fotoğrafı' açıklaması: Kendisini hiç tanımam

Editör: Yadigar Hanım