Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin 2023 Temmuz 'da aldığı yönerge değişikliğiyle hayata geçen uygulama daha hesaplı bir ulaşım olanağı sağlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraki Şehir Hatlarının 2021 yılında hizmete sunduğu Deniz Taksi, mobil uygulamasından yapılan paylaşımlı rezervasyonlarda ekledi.

İBB iştiraki Şehir Hatları tarafından dünyanın yaşayan ve üreten en eski tersanesi konumundaki Haliç Tersanesi’nde üretilen Deniz Taksi’lerde “Paylaşımlı Yolculuk” ulaşım çeşitlerine eklendi.

deniztaksi.jpg2

10 kişiye kadar yolculuk imkanı bulunuyor.

Deniz Taksilere 7 gün 24 saat mobil uygulama üzerinden rezervasyon yapmak mümkün.

Kullanıcılar uygulamadan güzergah, tarih ve saat seçimi yaparak  “Tekli” ve “Paylaşımlı” seçeneklerinden “Paylaşımlı” yolculuğu seçiyor ve daha önce paylaşıma açılan yolculukları görebiliyor. Yolculuğa dahil olabiliyor veya kendi yolculuğunuzu başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

Yolculuğunuzu başkalarının paylaşımına açmayı tercih ettiğiniz takdirde yolculuğun “Garantörü” oluyor ve ödemenin tamamını gerçekleştirerek yolculuk başlayana kadar “Katılımcı” olarak eklenen her bir yolcudan toplam ücretin 10’da 1’i kesilerek yolculuğun sonunda, garantöre iade ediliyor.

Yolculuk ücretleri Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından belirlenen Deniz Taksilerde;

1 mil dahil açılış ücreti 210 TL, 1-4 mil arası mil başına 155 TL, 4-8 mil arası mil başına 125 TL ve 8 mil sonrasında mil başı 100 TL

 olan yolculuk ücretlendirilmeleri, “Paylaşımlı Yolculuk” sayesinde yolcular arasında bölünebiliyor.

Editör: Buse Ceren Balta