İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) temasları sürüyor. BAE'nin 51'inci milli günü etkinliğine katılatarak, daha önce FETÖ terör saldırısını finanse etmekle suçladığı BAE ile "Yolculuğumuz çok uzun sürecek" mesajı veren Soylu'nun yaklamışı, Türkiye'de "Süleyman Soylu U dönüşü yaptı" yorumlarına neden oldu.

İktidar tarafından dijital tejrit uygulanan Sedat Peker’in de bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nde BAE Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri ile birlikte pasta kesen Soylu, "Al Nahyan'ın bize söylediği 'Yapacak çok işimiz, atacak çok adımımız var. Hem ümmete hem dünyaya elbette ki yapacaklarımız, sorumluluklarımız var' sözü bundan sonra da yolculuğumuzun çok uzun süreceğinin en büyük delilidir" diye konuştu.

Bakan Soylu, daha önce yaptığı bir açıklamada BAE’yi, 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü ve faili olarak suçlamış ve “BAE, ABD ile birlikte 15 Temmuz darbesinin failidir. 15 Temmuz’u yapanları ABD’de saklıyorlar, ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri’nde” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Yadigar Hanım