Eski içişleri bakanı İdris Naim Şahin İYİ parti listelerinden Ordu milletvekili adayı oldu. Büyükşehir belediyesi seçiminde tüm olumsuzluklara ve menfi propagandaya rağmen hatırı sayılır bir oy almıştı.

Mevcut ekonomik durum nedeniyle iktidar ve paydaşları mümkün oldukça terör ve güvenlik endişeleri, milli manevi değerler üzerinden ekonominin konuşulmadığı yoğun bir seçim propagandası yürütüyor.

Bunun bir parçası olarak millet ittifakı terörle yan yana gösterilmeye çalışılıyor.

Söz konusu kişi İdris Naim Şahin olunca terörle ilişkilendirmeye çalışmak son derece yersiz ve komik kaçıyor. Zira İçişleri bakanlığından alındığında en büyük tepkiyi Devlet Bahçeli göstermişti.

Havuz medyasının Apo’ya methiyeler düzdüğü, koruyucuların ve askerlerin çarşı ortasında infaz edildiği, şehirlerarası yolların kazılarak haftalarca kapalı kaldığı, PKK’nın gençlik yapılarının güpe gündüz şehirlerde içtimalar yapıp yol kestiği, açılım konusunda en haklı endişelerin bile dile getirilmesinin barış düşmanlığı, vatan hainliği suçlamasıyla susturulduğu, devletin yüce menfaatlerinden ziyade basit siyasi oy avcılığının güvenlik politikalarını belirlediği günlerde eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin beyle tanışma imkânımız oldu. 

O günlerde ne yalan söyleyeyim birilerinden emir almış havuz medyasının, itibarsızlaştırmaya yönelik yoğun propagandasının etkisiyle kendisine karşı ciddi ön yargım vardı İdris Beyin içişleri bakanlığı döneminde terörle mücadelede başarılarını en iyi özetleyen Yeniçağ Gazetesi’nden Ahmet Takandır.

Takan yazısında; PKK'nın zafer yılı ilan ettiği 2012 yılında TSK'nın yıllardır vatan toprağı içinde girilemeyen Kato Dağı-Kazan Vadisi gibi bölgelerde örgütün belini kıran başarılı operasyonlar düzenlediğini, nefes alamayacak hale gelen ve eylemlerde kullanılacak eleman sıkıntısı çeken örgütün açılım politikalarıyla adeta yeniden canlandığını belirtiyor. İdris Bey kendi döneminde yıllardır birlikte operasyon yapmayan ve koordinasyon içinde çalışmayan polis ve jandarma özel harekâtın iyi organize olarak nokta operasyonlar yaptığını, özellikle emniyet güçlerine yapılan saldırılara misliyle karşılık verildiğini, istihbaratın çok etkin hale getirildiğini, etkili nokta operasyonlar sayesinde örgütün ciddi kayıplar verdiğini ve bölgeye gönderecek üst düzey eleman sıkıntısı yaşadığını anlattı. Bugün PKK'ya teslim edilen bölge halkıyla kaynaşarak “2013 için yaylalarda şenlikler düzenlemeyi planlıyorduk.” dediğinde ben bile fazla iyimser olduğunu düşünmüştüm. 

O gün konuşulanlar içinde hatırladığım kadarıyla bugün içinden çıkmak için kıvrandığımız ve 4 parmağa indirgediğimiz Mısır politikasının yanlışlığı (Mısırın sosyopolitik yapısı hakkında bilgimiz yok, ülkemizden en az 40 yıl geride bir ülke ve iç işlerine bu kadar müdahale doğru değil demişti) ve yolsuzluklar konusunda duyduğu rahatsızlık vardı.

Ben o gün havuz medyası tarafından yıldızı söndürülmeye çalışılan bu kişinin memleket menfaatini ön planda düşünen, doğru bildikleri uğruna koltuğundan vazgeçebilecek alışılmadık mertlikte bir siyasetçi olduğunu fark ettim. İdris Beyden sonra havuz medyasının sürekli şişirdiği tek bir güvenlik makalesi bile okumamış İçişleri Bakanı gördük.

İdris Naim Şahin zor zamanlarda cesaretle konuşabilen ve memleket sevgisi koltuk sevgisinden ağır basan bir hemşerimiz.

Tek dezavantajı klasik siyasiler gibi sürekli oy peşinde koşup, halkın içinde görülme endişesi duyan bir kişiliğe sahip olmaması. Birçok kişi sadece seçim zamanlarında Orduya gelmesini eleştirse de iktidar partisinin Ordu dışından getirdiği ithal adaylar nedeniyle tepkileri üzerine topladığı şu günlerde sağ muhafazakâr seçmeni büyük ilgi göstereceğine ve dengeleri değiştireceğine eminim. 

Ayrıca kendisini yılan hikayesine dönen Ordu-Giresun Havaalanı’nın (OGU) açılışı konusundaki gayretleri nedeniyle tanıyoruz.  Binali Yıldırımın bu konuda ''İdris Naim Şahinin ısrarları olmaz işi oldurdu ve hava alanını açtırdı'' sözleri siyasi çevrelerde iyi bilinmektedir. Yine ulaştırma konusunda icracı bakanlık yapmamasına rağmen Ordu çevre yolları ve tünelleri, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan yolların ve tünellerin açılması konusundaki ısrarı ve bölgemize yaptığı hizmetler bölge insanı tarafından takdirle karşılanmaktadır.

İdris Naim'in adaylığıyla İYİ parti Ordu'da Türkiye genelinin çok üzerinde bir oy alarak 2.nci millet vekilini çıkarabilir.