AKP iktidarının son 20 yılda ortaya çıkardığı yap-işlet-devret (YİD) modeliyle “mega” olarak nitelendirilen altyapı projeleri hakkında çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Yap-işlet-devret modeliyle  yapılacak altyapı projelerinin ekonomik krizin etkisiyle erteleneceği konuşuluyor.

Halk TV yazarı Olcay Aydilek, iddiayı bugünkü yazısında gündeme getirdi. "İktidarın 'Mega' Projelerine Kriz Darbesi... Mega Projeler Bir Süre Rafa Kalkabilir..." başlıklı yazısında ihalelerin Aralık ayına ertelenmesinin gündemde olduğunu dile getiren Aydilek, döviz kurundaki oynaklık nedeniyle şirketlerin teklif vermediğini kaydetit.

Aydilek, bilgi aldığı kaynakların mega projelerin ihalelerinin yıl sonuna ertelenmesinin (aralık ayı) gündemde olduğunu belirterek, “Kısa süre içinde gerekli adım atılır. Kamuoyu ile de paylaşılır” dediğini aktardı.

Projelere ilişkin ihalelerin 6. kez ertelenmeye hazırlanıldığının aktarıldığına dikkat çeken Aydilek, ekonomik kriz ve krizin yarattığı belirsizliğin YİD projelerine talebi olumsuz etkilediğini vurguladı.

Aydilek, “Bu projeler için finansman bulmak eskisine göre çok çok zorlaştı. Döviz kurunda oynaklık var. Ekonomide belirsizlik var. Bunlar, şirketlerin teklif vermesinin önünde engel oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım