Gazze'nin en büyük hastanesindeki kişiler El Cezire'ye, İsrail ordusunun Çarşamba günkü saldırı sırasında hastalara, personele ve yerinden edilmiş insanlara şiddet ve aşağılama uygulayarak acımasızca davrandığını söyledi.

İsrail güçlerinin saldırılarını Hamas üssünün bulunduğunu iddia ettiği kompleksin etrafındaki bölgeye yoğunlaştırması nedeniyle günlerdir, binlerce kişi El Şifa'da yakalandı. Raporlar, çürüyen cesetler, birikirken yiyecek ve suyun kıt olduğunu söylüyor.

El Şifa'nın acil servis çalışanı Omar Zaqout yaptığı açıklamada: İsrail askerlerinin "hastaneye sığınan bazı erkekleri gözaltına aldığını ve onlara vahşice saldırdığını" söyledi.

“İsrail güçleri gözaltına alınan erkekleri çıplak ve gözleri bağlı olarak aldı.Onlar herhangi bir yardım veya malzeme getirmediler, sadece terör ve ölüm getirdiler ”dedi ve ordunun hastane kompleksindeki her binayı kuşattığını da sözlerine ekledi.

"180'den fazla ceset kötü durumda ve hâlâ hastanenin bahçesinde yatıyor" dedi. "Durum çok korkunç, hastanenin çevresinde her yerden silah sesleri duyuluyor,dün akşamdan bu yana sürekli, saldırgan silah sesleri, bombardımanlar ve saldırılar" sonrasında hastaneye tanklar getirdiğini söyledi.

Yunanistan ile Londra’da yapılan görüşmenin detayları… Yunanistan ile Londra’da yapılan görüşmenin detayları…

''Çocuklarıyla birlikte hastaneye sığınan aileler ve siviller için korkunç bir dönem. Hastalarıyla ilgilenen personel ve hastaların kendileri için bu korkunç bir durum” dedi.

“Suyun olmadığı bir hastanede olduğunuzu, tuvalete giden insanların temel hijyeninin zor olduğunu hayal edin. Altıncı gündür hastaneye yiyecek ve içme suyu gelmiyor ve hastaneye hiçbir şey ulaşma imkanı yok" diye ekledi .

Ayrıca oksijen istasyonunun çalışmadığını ve genel olarak personelin hastalarına bakamadığını söyledi.

Cerrah, “Bütün dünya bu suça tanık oluyor, olup biten her şeyi görüyor ve kimse bunu durduramıyor. Kimse yüksek sesle buna izin verilmediğini söylemedi.”dedi

“Uluslararası toplum nerede? Savaş zamanlarında savaş bölgelerinde insani ihtiyaçların karşılanmasını sağlamak için savaş bölgelerindeki sağlık sistemine yardım ve destek sağlamak üzere oluşturulan uluslararası organizasyon nerede? sorusunu sordu.

"Şu anda hepimiz binadayız. Pencereden dışarıda ne olduğuna bile bakamıyoruz, yiyecek, içecek bir şey alamıyoruz, hastalarımıza hiçbir şey ulaştıramıyoruz, bina arasında bile hareket edemiyoruz” dedi.

 7 Ekim'de başlayan savaşta Gazze'de 11 bin 300'den fazla insanı öldürdü. İsrail, Hamas saldırısında en az 1.200 kişinin öldüğünü söylüyor.

Editör: Habererk Com