İsrail, kara saldırıları hava saldırıları ve topçu ateşleriyle yoğunlaşırken, Gazze'deki Hamas yöneticilerini yenmek için aylarca veya daha uzun süre savaşmaya hazır olduğunu söyledi .

Arabuluculuk rolü üstlenen Katar, savaşı durdurma ve tüm rehineleri serbest bırakma çabalarının devam edeceğini ancak ateşkesi tartışma isteğinin azaldığını söylüyor.

Hamas'ın kontrolündeki Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail, askeri saldırısında Gazze'de yaklaşık üçte ikisi kadın ve çocuk olmak üzere 17.700'den fazla Filistinliyi öldürdükten sonra uluslararası öfkeyle karşı karşıya kalıyor. Gazze'deki 2,3 milyon insanın yaklaşık yüzde 90'ı, BM kuruluşlarının kaçacak güvenli bir yer olmadığını söylediği kuşatma altındaki bölgede yerlerinden edildi.

ABD, son günlerde ateşkes çağrısı yapan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını veto ederek ve İsrail'e 100 milyon doların üzerinde tank mühimmatı acil satışı için baskı yaparak İsrail'e hayati önem taşıyan bir destek sağladı. BM Genel Kurulu da benzer bir kararı Salı günü oylamayı planlıyor.

Türkiye-Katar Gazze İyilik Gemisi yola çıkıyor Türkiye-Katar Gazze İyilik Gemisi yola çıkıyor

İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'de güney İsrail'e düzenlediği baskın sonrasında çoğu sivil olmak üzere yaklaşık 1.200 kişinin öldürülmesi ve 240 kadar rehin alınmasının ardından kara saldırısında 97 askerinin öldüğünü açıkladı.

Editör: Habererk Com