Yapımcılığını ise Mahperi Altun Uçar ve Şafak Bakkalbaşıoğlu'nun üstlendiği 40, yeni sezonunda her perşembe günü yeni bölümüyle BBO Yapım'ın YouTube kanalında izleyicisiyle buluşacak.

Prof. Dr. Naci Görür, 40'da Cansu Canan Özgen'in sorularını kendine has tarzıyla, tüm samimiyeti ve coşkusu ile cevapladı. Görür açıklamalarında İstanbul depreminde tsunaminin olacağının kesin olduğunu, İstanbul'daki 7'nin üzerindeki bir depremde yüzbinlerin hayatının tehlikede olduğunu belirterek, İstanbul'dan sonraki tehlikede olan illerin isimlerini paylaştı! İşte 40'dan öne çıkanlar:

DOLMABAHÇE DENİZE DOĞRU HAREKET EDİYOR

Dolmabahçe denize doğru hareket ediyor. O bölgede de tarihi yerler, camiler var. Daha deprem yokken bu hareket var, deprem olduğunda tetiklenebilir. O yapıların riski artabilir.

YOL KÖPRÜ HAVAALANI YAPMAK YERİNE ÜLKEYİ DEPREME HAZIRLASAYDI BUGÜN BİZİM DEPREM SORUNUMUZ YOKTU!

Devlet olarak yol köprü havaalanı yapmak yerine ülkeyi depremi hazırlama girseydik bugün bizim deprem sorunumuz yoktu! Biz depremi ciddiye almıyoruz. Ne halkımız alıyor, ne de bizi yönetenler alıyor.

İSTANBUL'DAN SONRA EN BÜYÜK TEHLİKE HANGİ İLİMİZDE?

Yer bilimciler olarak öngörülerimiz var. Öngörü, tahmin değil. Birincisi Marmara Bölgesi'ndeki kentler. İzmir söz konusu, Marmara'nın güneyindeki alanlar Bursa, Balıkesir, Çanakkale risk altında. Kuzey Anadolu Fayı'nda Erzincan, Bingöl arası, 7 su fayındaki alanda büyük bir deprem bekliyoruz. Çelikhan, Erkenek; Malatya'nın batısı ve Maraş, Hatay'da deprem bekliyoruz. Bir diğer öngürümüz de Hakkari yöresinde. Yöneticilerimizi uyardığımız yerler buralar.

Editör: Alp Kılıç