2024 yılında yapılacak yerel seçimler için partilerin aday belirleme çalışmaları devam ederken, İYİ Parti'nin İstanbul adayının yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür olacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu iddiayı ortaya atan TV100 programcısı Kübra Par, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu hamleyi yaparak seçim yarışında fark yaratmayı planladığını öne sürdü.

İYİ Parti'nin İstanbul adayı olarak Naci Görür'ü düşündüğü iddiası, siyasi kulisleri hareketlendirdi. Zira İYİ Parti, daha önce CHP ile yaptığı ittifakı bozarak, 2024 yerel seçimlerinde tüm illerde kendi adaylarını çıkaracağını açıklamıştı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ekibinin İYİ Partili isimlerle görüşmesine tepki göstermiş, İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı korkaklıkla suçlamıştı.

İYİ Parti'nin İstanbul adayı olarak Naci Görür'ü düşündüğü iddiası, Görür'ün kendisine de soruldu. Gazete Duvar'a konuşan Görür, bu iddiayı yalanlayarak, siyasete girmeyi düşünmediğini söyledi. Görür, "Ben bilim adamıyım. Siyaset üstü kalmak zorundayım. Benim istediğim, sesimin herkese ulaşması. Eğer siyasete girersem, polemik insan olurum. Bir partinin kitlesine ulaşırım. Biz insanları göçük altında o partili, bu partili diye çıkarmıyoruz. Hangi parti ihtiyaç duyarsa bilimsel olarak hizmete hazırız. Ancak siyasetle olmaz" dedi.

Müsavat Dervişoğlu'na İzmir şoku Müsavat Dervişoğlu'na İzmir şoku

Görür, siyasete girmesi için kendisine teklifler geldiğini de belirtti. Ancak Görür, bu teklifleri reddettiğini ve siyasete girmeyeceğini vurguladı. Görür, "Teklifler gelip gidiyor. Seviyorlar. Ancak asla siyaset düşünmüyorum. Siyasete girersem, deprem konusuna verdiğim bunca yılım biter. İnsanlar bilimsel olarak hizmet etmek istiyorum. Ben bir partiye girersem, sadece o partinin tabanına konuşurum" şeklinde konuştu.

İYİ Parti'nin İstanbul adayı olarak Naci Görür'ü düşündüğü iddiası, henüz resmi bir açıklama ile doğrulanmadı veya yalanlanmadı. Ancak bu iddia, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde nasıl bir strateji izleyeceği konusunda merak uyandırdı. İYİ Parti'nin İstanbul adayının kim olacağının, önümüzdeki günlerde netleşeceği bildirildi.

Kaynak: Haber merkezi