Bilecik Belediye Başkanlığı seçiminde, Meclis üyelerinin oylarıyla İYİ Parti üyesi Mustafa Sadık Kaya başkan seçildi. AKP ve MHP’nin desteğiyle gerçekleşen bu seçim, İYİ Parti tarafından da doğrulandı. Rüşvet iddiaları nedeniyle görevden alınan eski başkan Semih Şahin’in yerine, İYİ Parti’den ayrılan Mustafa Sadık Kaya getirildi. İYİ Parti SözcüKürşad Zorlu, “Yeni bir yola çıktık” ifadesiyle yeni dönemi simgeledi.

Tolga Akalın İYİ Parti kurultayına saatler kala kritik video yayınladı! "Yarın Erdoğan Türkiye'sinin son günü" Tolga Akalın İYİ Parti kurultayına saatler kala kritik video yayınladı! "Yarın Erdoğan Türkiye'sinin son günü"

25 meclis üyesinin katıldığı seçimde, CHP’den Melek Mızrak Subaşı, AK Parti ve MHP’den Hasan Cinit aday gösterildi. Bağımsız aday olarak Mustafa Sadık Kaya da yarışa katıldı. İlk turda Melek Mızrak Subaşı 11, Hasan Cinit 10, Mustafa Sadık Kaya ise 4 oy aldı. İkinci turda oylar değişmeyince üçüncü tura geçildi ve AKP ile MHP’nin adayı Hasan Cinit yarıştan çekildi. Son turda Mustafa Sadık Kaya 14 oy alarak Melek Mızrak Subaşı’nı geride bıraktı ve başkan seçildi.

Kürşad Zorlu, geçmişte CHP’yi desteklediklerini anımsatarak, “Artık yeni bir yolculuğa çıktık” dedi. Seçim kararlarının bazı dengeleri bozduğunu belirten Zorlu, İYİ Parti’nin millet için hedeflerine ulaşma çabasında olduğunu vurguladı. Bilecik’teki bilgi kirliliğine ve yanlış ifadelere üzüldüklerini ifade eden Zorlu, İYİ Parti olarak kendi adaylarını destekleme kararlılığında olduklarını söyledi. İlk iki turda çoğunluk, üçüncü turda ise salt çoğunluk gerektiğini, ancak adaylarını çekmediklerini belirtti. Kapalı oylamada telefonların dahi yasaklandığını ve bu sayede İYİ Parti üyesinin en fazla oyu alarak seçimi kazandığını açıkladı.

Zorlu, “Bugün Bilecik, yarın başka yerler de olabilir” diyerek, partinin gelecekteki başarılarına işaret etti ve İYİ Parti’nin kararlılığını vurguladı.

Kaynak: Haber merkezi