İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve İstanbul Milletvekili olan Burak Akburak, 31 Mart 2024’te gerçekleşecek olan yerel seçimlerle ilgili olarak partisinin İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkan adaylarının şubat ayı içinde duyurulacağını ifade etti.

Akburak, adayların ilan edilmesiyle ilgili olarak “Ocak ayını biraz aşabilir. İkisini de kısa süre içinde açıklayabiliriz” şeklinde konuştu. Akburak, bir otelde yapılan bir toplantıda, partisinin seçim hazırlıklarını anlattı ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Burak Akburak, bugüne kadar 11 büyükşehir, 16 il, 169 ilçe ve 19 belde için belediye başkan adaylarını ilan ettiklerini söyledi. Teşkilat Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalara da değinen Akburak, bu çerçevede 35 ilin muhtarlarıyla görüştüklerini, halkın isteklerini dinlediklerini, en çok dile getirilen konunun uyuşturucu meselesi olduğunu dile getirdi.

Akburak, “Aileler bu durumdan çok rahatsız. Türkiye’de çok ciddi bir uyuşturucu sorunu var. Seçim bildirimizi hazırlarken bunları göz önünde bulundurduk. Yerel yönetimler vizyon belgemizde de bu konuda çalışmalar yaptık” dedi. Akburak, İYİ Parti’nin tek başına seçimlere girmesi sonrasında yapılan anketlerde oy oranlarının arttığını belirterek, şunları söyledi: “Kimine göre 1,5 puan, kimine göre 2 puan artış var. Biz de çevremizden bunu görüyoruz. Üçüncü yol formülünde AKP kaybediyor, analiz ederseniz bunu anlarsınız. Bazı yerlerde CHP, bazı yerlerde AKP büyük sıkıntı yaşayacak. Bizim amacımız ne AKP ne CHP, bizim amacımız kendimiz. Biz o bulanık parti imajından, CHP’nin yanında destek gücü, birlik gibi görünme durumuna karşıyız. Vatandaşa istediği seçeneği sunuyoruz. ‘Bakın kadrolarımızla, düşüncelerimizle buradayız’ diyoruz. Bu bizim için bir fırsat, diğer siyasi partiler için bir handikap.

AKP MHP ve İYİ Parti işbirliği yaptı AKP MHP ve İYİ Parti işbirliği yaptı

İYİ Parti’nin oylarıyla ilgili olarak Anadolu, Trakya ve Ege’de bir ilgi olduğunu göreceksiniz.” Akburak, partinin “3 faz” olarak planladığı, adaylar, partinin temel hedefleri ve iyi belediyecilik konularının anlatılacağı seçim kampanyasının birinci fazının bir hafta veya 10 gün içinde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

“ORDU’YU ALACAĞIZ”

İYİ Parti’nin oy potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayan Akburak, “Anadolu’nun birçok ilçesinde farklı sonuçlarla karşılaşabileceğimizi söyleyebilirim. Ordu’da durum değişiyor. Biz Ordu’yu kazanacağız, böyle görüyoruz. Enver Yılmaz’ın İYİ Parti’den aday olması, aday olmak isteyip olamayan birçok kişiye cesaret verdi. Adana’da çok iyi oy alacağımızı düşünüyoruz, hatta kazanabiliriz” şeklinde konuştu.

Akburak, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için görüşmelerin sürdüğünü, ancak çok uzamayacağını söyleyerek, “Büyükşehir ne kadar önemliyse ilçe başkanları da o kadar önemli. İstanbul’da neredeyse tüm ilçe adaylarımız belli. İstanbul’da iddialı olduğumuz ilçeler var. Ankara’da 2 tane var” dedi. İYİ Parti’nin, İstanbul ve Ankara adaylarının profiliyle ilgili bir soruya cevap veren Akburak, her kesimin oy verebileceği bir aday profiliyle herkesin önünü açacaklarını söyledi.

Akburak, “Siyasette önce kale almanız gerekir. Günü kazanmadan geleceği kazanamazsınız. 22 yıllık güçlü bir iktidara karşı yürüyeceğiz. Siyasi tarihin en köklü partisine karşı yürüyeceğiz. Akşener, cumhurbaşkanı yardımcısı olmak isteseydi olmaz mıydı? Neden bu yolu seçti? Bizim bu kısır döngüden çıkmamız gerekir. Bu ülkede hem AK Parti hem CHP üzerinden siyaset yapılmamalı. Bu yolu İYİ Parti açmalı” dedi.

Kaynak: Haber merkezi