İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile görevinden ayrıldığını duyurdu.

Parti, 31 Mart Yerel Seçimlerinde ülke çapında %3.77 oy alarak beklentilerin altında kaldı. Seçim öncesinde pek çok istifanın yaşandığı İYİ Parti’de, Genel Başkan Meral Akşener 27 Nisan’da yapılacak “Olağanüstü Kurultay için aday olmayacağını ilan etti. Kurultayda Genel Başkanlık için Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Tolga Akalın yarışacak. Kurultay öncesinde, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder, görevinden ayrıldığını sosyal medya hesabından paylaştı.

Önder, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ve sonrasında ülkemiz için vazgeçilmez olan İYİ Parti’nin, 27 Nisan’da gerçekleşecek olağanüstü genel kurulunun hayırlı olmasını diliyorum. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kala, Genel Başkanımız Meral Akşener tarafından onurla atandığım ve büyük bir özveriyle yürüttüğüm Ankara İl Başkanlığı görevimi bugün itibarıyla bıraktığımı kamuoyuna bildiririm.”

İYİ Parti'de başkanlık divanı için bir ismin üstü çizildi: İstifa edenler geri dönecek mi? İYİ Parti'de başkanlık divanı için bir ismin üstü çizildi: İstifa edenler geri dönecek mi?

Kaynak: Haber Merkezi