İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Merter’de bulunan İstanbul İl Başkanlığı’na 31 Mart’ta silahlı saldırı düzenlenmişti. Silahı ateşleyen Melikşah Erdem, emniyet ekiplerince gözaltı alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Oda TV'de yer alan habere göre savcılıkta ifade veren şüpheli Erdem, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şüphelinin ifadesine ilk kez Sözcü yazarı Aytunç Erkin ulaştı. Erkin, şüpheli Erdem’in ifadesini köşesinde yazdı. İfadedeki çelişkilere dikkat çekti.

Aytunç Erkin’in ifadeyi yazmasının ardından CNN Türk televizyonu, şüpheli Erdem’e ulaşarak kendisiyle röportaj yaptı.

Odatv, şüphelinin hem Erkin’in ulaştığı ifadesiyle hem de CNN Türk’e verdiği röportajı karşılaştırdı… 

İşte şüpheli Melikşah Erdem’in çelişkili beyanları:

Sözcü: “Ben normalde rutin olarak 18.30'da iş yerime geldim.”

CNN: “Sorumlu olduğum için belirli bir görev saatim yoktur, gece yatıya kaldığım da olur.”

Sözcü: “18.40 sıralarında şantiyedeki işçiler beni arayıp iki şahsın şantiye tellerini söktüğünü ve içeriye girmeye çalıştıklarını söylediler.”

CNN: “İftardan sonra (19.33) arkadaşlar aradı takır tukur ses geliyor diye.”

CNN: “Mesai saatim dolmak üzereydi. Saat 6.45 gibi ben iftar için eve gittim. İftardan sonra arkadaşlar aradı, 'şantiyenden ses geliyor, herhalde hırsızlar yine geldi.' diye. Ben de her ihtimale karşı ruhsalı silahlımı alarak her ihtimale karşı, güvenlik amacıyla şantiyeye geldim. Herhangi bir sıkıntı görmedim.”

CNN: “Bir baktım yine ses geldi. Ben de havaya hırsızları korkutmak için 3 el ateş ettim. Hırsızlar uyuştuucu hap vs aldıkları için korkmadılar ben de yakına geldim, 3-4 el daha ateş açtım. Yine korkmadılar, ben de burada molozların üzerine düştüm. Gerisini de hatırlamıyorum sağa sola ateş açtım, kaçtılar.”

Sözcü: “Gün içerisinde bulunduğum şantiye içerisinde hırsızlık yapmaya çalışan şahıslar oldu, bunu bana işyerinde çalışan personelleri söylemişti. Ben firmanın işleri için şantiyeden ayrıldım, bu süre zarfında akşam saat 18:40 sıralarında şantiyedeki işçiler beni arayıp iki şahsın şantiye tellerini söktüğünü ve içeriye girmeye çalıştıklarını söylediler, ben bu sırada iftar için evimdeydim.”

Sözcü: İftardan sonra konu için ve şantiyeyi kontrol etmek amacıyla bulundurma ruhsatlı silahımı yanıma alarak saat 21:00 sıralarında şantiyeye tekrar geldim. Silahı yanıma alma amacım şantiyeye çok sık hırsızlık amacıyla şahısların gelmesi ve de kalabalık gelmesindendir, birkaç kez de hırsızlık amaçlı gelen şahısların güvenlikçilerle kavga etmesi sebebiyle kendi güvenliğim için silahımı yanıma almıştım”

Sözcü: Şantiyeye geldikten sonra genel bir kontrol yaptım bir sorun yoktu, bunun üzerine şantiyede yatılı kalan görevli arkadaşların yanına gittim, ateş yakıp mısır pişirdik, bir süre sonra şantiyenin E5 yolu tarafından sesler duydum, çalışanlar korkmasın diye onlara bir şey demedim, çünkü orada yatıp kalkıyorlardı. Silahım üzerimdeydi ve çevreyi kontrol etmek istedim, kontrol ederken şantiye içerisinde 3 şahsın hurda malzemeleri ve araç malzemeleri aldığını gördüm, şahıslara malzemeleri bırakmaları için bağırdım, şahıslar bağırmama rağmen beni umursamadı ve malzemeleri toplamaya devam ettiler. Ben de bunun üzerine şahısları korkutmak ve uzaklaştırmak amacıyla havaya doğru iki üç el ateş ettim buna rağmen yine kaçmadılar. Kuru sıkı sandılar galiba, yanlarına doğru yanaşıp tekrar havaya birkaç el ateş ettim, tekrar kaçmamaları üzerine şahıslara iyice yaklaştım bu sırada ayağım kaydı ve yere düştüm, kafamı yere çarptım, bunun kızgınlığı ve şahısların halen orada durup hırsızlık yaparak pişkin davranmalarına kızarak yere doğru iki üç el daha ateş ettim, bunun üzerine şahıslar malzemeleri bırakıp kaçtılar.”

CNN: “Ben yaklaşık 2 senedir burada çalışıyorum. İYİ Parti ile hiçbir şekilde husumetim yok. İlgim alakam yok. Kötü amacım olsa neden ruhsatlı silahımla böyle bir olay gerçekleştireyim ki? Zaten ertesi gün polisler geldi. Ben memur arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla dedim ki, "Olayı ben yaptım" diye, olay büyümesin, farklı yerlere gitmesin diye açık açık söyledim. Silahımı getirerek teslim oldum. Kötü zihniyetli bir insan olmuş olsaydım ben bunu yapar mıydım?”

Sözcü: “Benim ateş ettiğim yer, kurşun isabet eden İyi Parti binasından yüksekte kalır, kot farkı vardır. Amacım İyi Parti binasına ateş etmek değil, arazi eğiminden dolayı ateş ettiğim mermilerden İyi Parti binasına isabet olmuş, bunu kasıtlı olarak yapmadım.”

"GEREKİRSE BİR ÇİÇEK ALIP GİDİP ÖZÜR DİLEYEYİM"

CNN, yayının sonunda ise Melikşah Erdem'e son bir mesaj vermek isterse ne söylemek istediğini sordu.

Erdem, "Gerçekten özür dilerim. Gerekirse bir çiçek alıp gideyim. Yanlışlıkla yapılmış bir şey bu. İYİ Parti tarafına mermi gider gitmez aklımın ucundan bile geçmedi. Kabul ederlerse bir çiçek alıp partiye gidip özür dilemek istiyorum" diye konuştu.

Editör: Ali Özyiğit