Yeni yılın ilk kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: 

"Geçmiş yıl başlarından farklı olarak bu yıl Cumhuriyetimizin ilk asrını tamamlayıp coşkuyu yakaladık. Her konuşmamızda, her adımımızda heyecanla ifade ettiğimiz 2023'e kavuştuk. EYT ile ilgili çalışmayı yakında Meclis'e sunuyoruz. 

Son 20 yılda 7 kat artırdığımız ihracatımızda geldiğimiz seviyeyi önemsiyor ama yeterli bulmuyoruz. 

Salı günü, sözleşmeliden kadroya geçen kardeşlerimizle buluşmamızda yeni yılın memur ve emekli maaş artışlarının ilk etabını da açıkladık. Yüzde 25 olarak açıkladığımız bu artış içimize sinmediği için ilgili bakanlarımıza başka alanlardan fedakarlık yaparak bu oranı artırma yönünde çalışmalarını süratle neticelendirme talimatı verdim.

Cuma günü tüm muhalefeti davet ediyorum. Rami Kışlamız İstanbul'un millet kütüphanesi olacak. İstanbul'un en büyük ve Avrupa'nın sayılı kütüphanelerden birinin açılışını yapıyoruz.

Otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecektir. 

Osman Gazi Köprüsü'nün milli gelirimize 10 milyar dolar, İstanbul-İzmir otoyolunun 29 milyar dolar, Yavuz Sultan Selim köprüsünün 5 milyar dolar, Avrasya Tüneli'nin 7 milyar dolar, İstanbul Havalimanı'nın 80 milyar dolar katkısı olmuştur. 

Milletten aldığımızı yine millete sunma ilkesiyle 2023'te otoyol ve köprü ücretlerini artırmama kararını sizlerle paylaşıyoruz. 

Geçtiğimiz yıl Dışişleri'nde, Türk diplomasisinin geldiği seviyenin, etkinliğin, itibarın ve krizlerin çözümündeki anahtar rolünün teyit edildiği bir dönemi geride bıraktık. Aktif, çok boyutlu, girişimci ve insani dış politika anlayışımızla, küresel ve bölgesel gündemi, ülkemizin menfaatleri doğrultusunda yönettik. "

Editör: Bumin Kağan Muti