Kurban Bayramı öncesi kasap ve baklavacılara denetim 

Kurban Bayramına sayılı günler kala, imalathanelere denetimler sıklaştırıldı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bayram öncesi kasap ve baklavacıları denetledi.

Ağırlıklı olarak kasap ve baklavacıların kontrol edildiği denetimlerde kasapların hijyen ve işletme evrakları kontrol edilirken, kasapların soğuk hava depoları, kıyma çekme makinelerinin temizliği ve hijyenikliği incelendi. Kasaplara, soğuk hava deposunda süt ürünleri, beyaz et ve kırmızı et ürünlerini ayrı şekilde muhafaza etmeleri için uyarılar yapıldı.

Ekipler, baklava işletmelerinde yaptıkları denetimlerde ise depo bölümündeki camlara sineklik yapılması için işletme sahiplerini uyardı. Evraklar da inceleyen ekipler, eksiklerin giderilmesi için süre verdi.

130 BİN İŞLETME DENETLENDİ

Denetimlere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, şu ana kadar 130 bin işletmenin denetlendiğini belirterek, “Kurban bayramında da kasapları, onaylı tesislerimizin denetimlerini sıklaştırdık. Bu çok önemli. Merdiven altı, terzi, ayakkabıcı veya başka birisi oraya 'Kıyma çekilir' yazıyor. Sakın bu tür yerlerde kıyma yaptırmasınlar. Bakanlığımızdan onaylı işletmelerde veya bakanlığımıza kayıtlı kasaplarda bu işlemi yaptırsınlar" dedi.

Karaca, şunları söyledi:

“Biz dikkat ederseniz denetimde hammaddenin girdiği noktadan yani soğuk hava deposundan ilk alış noktasından başlayıp, vatandaşa verilen son noktaya kadar kontrol ettik. Soğuk hava deposundaki ısı kontrolü ve içerideki düzene baktık. Beyaz et ve kırmızı et yan yana konulmaz. Süt ürünleri ve başka ürünler de çapraz bulaşmadan dolayı aynı ortama konulmaz. Bunlardan dolayı bu işletmemize de süre verdik bu ayrışmayı ve düzeni yapmaları için. 2022 yılında 236 bin denetim yaptık. Şu anda da 130 bin işletmemizde denetimlerimizi tamamladık. Sürekli denetim yapıyoruz. Herhangi bir olumsuzluk gördüklerinde vatandaşlarımızdan ricamız Alo 174 Gıda Hattı var. Bize bildirdikleri takdirde olumsuzluklara anında müdahale edip gerekli cevapları veriyoruz."

DHA

Editör: Yadigar Hanım