CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alınan kararı Halk Tv'de konuk olduğu İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah'ta programında açıkladı. Açıklamasını “Dün iki önemli karar aldık” cümlesiyle açıklayan Kılıçdaroğlu, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçiş ve ülkemizin temel politikalarına yönelik ipuçları verdi.

Alınan kararlarla ilgili çalışmalara başladıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Biri Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçişin yol haritası... Yani biz nasıl yöneteceğiz. Var olan tereddütler varsa gidereceğiz. İkincisi ülkemizin temel politika alanları. Bu konularda da bir çalışma yapılıyor. Bu daha uzun vadeli bir çalışma olacak. Biz iktidar olduğumuzda tarımda, milli eğitimde şunu yapacağız... Tüm bunları belirleyen bir çalışma yapıyoruz şu anda. İktidar olduğumuzda hangi gün neyi yapacağımızı kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Seçimin de Mayıs ayında olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"6 ay içinde toplumun bir rahatlaması lazım önce bunu yapacağız. Çiftçinin, esnafın faiz borcu var biz bunları sileceğiz. Aile Destekleri Sigortasını getirmek istiyoruz. Hiçbir evde yoksulluk emaresi olmayacak. Hiçbir ailenin elektriği, suyu, doğalgazı kesilip onu karanlığa, soğuğa mahkum etmeyeceğiz. Biz öyle bir düzen getireceğiz ki kime isterse oy versin ama hiç kimse yatağa aç girmesin. Bir yıl içerisinde yurt sorununu çözeceğiz. Anne baba çocuğunu yurda gönderirken huzur içinde gönderecek."

Liderler zirvesini ikinci turda daha sık toplayacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Seçime az kaldı. Dolayısıyla topluma daha vereceğimiz hedefler var, yapacağımız çalışmalar var. Bunların topluma aktarılması lazım" ifadelerini kullandı.

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, şu açıklamada bulundu:

"Şunu eleştirdik kendi aramızda: Niye televizyonlar günün 24 saati aday kim olacak diye konuşuyor. Cumhurbaşkanı adayını belirledik. Ne yapacak aday? İşi tersinden ele almak istiyorlar. Türkiye'nin bu kadar sorunu var. Cumhurbaşkanı adayı altı liderin ortaya koyduğu hedeflerin dışına çıkmayacak. Bu olmazsa tekrar başa dönmüş olacağız. Cumhurbaşkanı için söylediğimiz gayet açık: Sen bizim adayımızı merak ediyorsan seçim takvimini açıkla, otururuz iki gün içinde adayımızı belirleriz."

Editör: Yadigar Hanım