CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de yer alan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında soruları yanıtladı.

SEÇİM BÜYÜK İHTİMALLE MAYIS AYI İÇİNDE OLABİLİR!

6 ay içinde toplumun bir rahatlaması lazım önce bunu yapacağız. Çiftçinin, esnafın faiz borcu var biz bunları sileceğiz. Aile Destekleri Sigortasını getirmek istiyoruz. Hiçbir evde yoksulluk emaresi olmayacak. Hiçbir ailenin elektriği, suyu, doğalgazı kesilip onu karanlığa, soğuğa mahkum etmeyeceğiz. Biz öyle bir düzen getireceğiz ki kime isterse oy versin ama hiç kimse yatağa aç girmesin. Bir yıl içerisinde yurt sorununu çözeceğiz. Anne baba çocuğunu yurda gönderirken huzur içinde gönderecek.

Erzurum'da bir esnaf kardeşim 'Bir soru soracağım. Siz Allah'tan korkuyor musunuz?' dedi. 'Elbette. Hepimizin bir inancı, ahlaki değeri var. Biz hata yapmamaya, kusur, günah işlememeye özen gösteririz' dedi. 'Size neden sordum biliyor musunuz? Bir defin sırasında döndü dolaştı iş siyasete geldi. CHP'yi suçlamaya başladılar. İçlerinden biri 'CHP ne zaman iktidar oldu e niye suçluyoruz biz' dedi. Kendi kusurlarını başkalarına iftira atarak örtmeye çalışıyorlar.

'ERDOĞAN'IN YÖNETME KAPASİTESİ YOK'

''Aslında Erdoğan kendisini tarif etmiş. Şu anda yönetmiyor Türkiye'yi, yönetme kapasitesi yok Erdoğan'ın. Ne söylediğini bilmiyor. Prompter'ı kaldırın iki soru sorun cevabını veremez. Televizyonlara çıkıyor, karşısında kendi arzu ettiği gazetecileri çağırıyor, şu soruları soracaksınız ben de ekrana bakıp okuyacağım diyor. Devleti yönetmek bu değildir.

Bana 'Milli Güvenlik sorunu' diyor. Sen misin ben miyim? Odur.

Siz kalktınız askeri hastaneleri kapattınız. Bu güvenlik sorunu değil midir? Biz bir hafta içerisinde açacağız. Bunların devlet falan yönettikleri yok.

Yunanistan, Ege Adalarını silahlandırdı. Lozan'a aykırı. 'Bir gece ansınız gelebiliriz' diyor. Sen onu benim külahıma anlat. Bu mudur devlet yönetimi? Rahmetli Ecevit Kıbrıs'a gitti. Ordu Kıbrıs'a indi, 'Şu anda ordumuz Kıbrıs'tadır' dedi. İlan edilerek bu işler yapılmaz, yapamaz da zaten.

İktidardan gideceklerini görüyorlar ne götürürse kârdır diyorlar.

'BU AKŞAM TELEVİZYONLARA CİDDİ BİR AÇIKLAMA YAPACAĞIM'

Geçmişte politikacılar oy almak için toplumu ayrıştırdılar. Toplumun kucaklaşması gerekirken toplumda taraflar birbirlerini düşman gibi görmeye başladılar. Buradan Türkiye'nin çıkması lazım.

Herkesin inancı, kimliği benim başımın üzerine. Kimin inançlı, kimin inançsız olduğunu yüce yaradan bilir. Yaşam tarzı üzerinden de hatalar, yanlışlar oldu. Başörtülü kızlar üniversiteye alınmadı. Bu konuda da pek çok sorun, sıkıntılar var. Bir tweet atacağım, açıklama yapacağım. O açıklamayı bütün vatandaşlarımın dinlemesini isterim. Bu akşam televizyonlara ciddi bir açıklama yapacağım. Toplumu kucaklaştıracağım. Bu konuda ne kadar samimi olduğumu Erdoğan da görecek. Yeni bir başlangıcı, kucaklaşmayı geniş kitlelere duyurmuş olacağım. Samimiyet turnusolu olacak.

Editör: Gökçe Sevim