Konya'da lise öğrencisi G.A. (17), okulunun müdürü Harun Avcu tarafından derslerinde başarılı olduğu için 'Seni MİT'e alacağız' vaadiyle kandırılıp, tanıştırdığı elektrik ustası Ahmet Mandal'ın (35) günlerce cinsel istismarına maruz kalmıştı. Aynı okulda bir öğrenci daha cinsel istismara maruz kaldığı yönünde şikayette bulundu.

Bir lisenin müdürü Harun Avcu, kasım ayı başında, son sınıfta eğitim gören G.A. adlı kız öğrenciyi, derslerinde başarılı olduğu için 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' diye kandırıp, evli ve 3 çocuk babası Ahmet Mandal ile tanıştırdı. İddiaya göre Mandal, G.A.'ya günlerce cinsel istismarda bulundu. G.A.'nın durumu ailesine anlatması üzerine ailenin şikayetiyle Ahmet Mandal, 'çocuğun cinsel istismar' suçundan tutuklandı.

G.A.'nın ailesinin avukatı Mehmet Onur Güleç'in olaya karışan okul müdürleri Harun Avcu ve A.S.K. ile diğer şüphelilerin tutuklanması yönünde başsavcılığa yaptığı başvuru kabul edildi. Avcu, tutuklanırken, odasında G.A. ve Mandal'ın dini nikahının kıyılmasına göz yuman kadın müdürü A.S.K., eşi M.K. ile Mandal'ın koruması olarak tanıttığı A.A. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLİNCE YENİ MAĞDURLAR ÇIKTI

Olay ile ilgili başsavcılığın başlattığı soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesine başvuruldu. Aynı okulda eğitim alan K.K. adlı kız öğrenci de Mandal tarafından tacize uğradığı iddiasıyla şikayette bulundu. 

G.A.'nın arkadaşı olan K.K.'nin ifadesinde, "Ahmet Mandal, 'Seni MİT'e alacağız' diyerek benimle yakınlık kurdu. 'Seni seviyorum' diyerek sarılıp öptü" dediği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, iki müfettişin görevlendirildiği soruşturmada iki okul müdürü de açığa alındı.

Editör: Yadigar Hanım