ÜMİT ÖZDAĞ, SİNAN OĞAN, S. SERVET SAZAK, 

                                                              KORAY AYDIN VE MERAL AKŞENER' AÇIK MEKTUP

 

Saygı değer aday adayı kardeşlerim.

1 kasım 2015 den bu yana göstermiş olduğunuz duruştan, sergilediğiniz olgunluktan dolayı sizleri öncelikle kutluyorum.

Ancak gelinen nokta itibari ile artık yapacağınız her hangi bir işin kalmadığına inanıyor ve bazı konularda sizlere bazı konuları yazmak istiyorum.

19 haziranda yapılan olağanüstü kongrenin üzerinden yaklaşık altı ay geçmesine rağmen, açılan tesbit davasının bırakın bir sonuç vermeyi, altı ay sonrasına gün vermek için duruşma tarihi belirtmesi artık bu mahkemeden bir sonucun çıkmayacağı açıkça görülmektedir. Mahkeme ancak Mesliste başkanlık oylamasında M.H.P li vekiller ola-ki vicdanının sesini dinler veya biz dün söylediklerimizi bugün nasıl unuttuk derler ise o zaman sonucu değişir. Şimdiye kadar M.H.P li vekillerin 4-5 i hariç böyle bir yiğit duruşu görmediğimize göre bununda olmayacağıdır.

Bu şartlar altında mahkemeden müsbet bir kararın çıkmasını nasıl bekleriz. Mahkemeden sonuç almayı beklemek biraz hayalcilik gibi gözüküyor. Ankara dururken, GEMEREK, TOSYA ve nihayetinde başka bir mahkeme, keza icra daireleri bile bu davaya taraf iken Tesbir davasının bile 2017 martına sakması bu mahkemelerden bir şey çıkmayacağının isbatıdır.

Bizde onun için diyoruz-ki önce aday olanları sudan sebeblerle partiden ihraç eden, Ülkücü hareketi Fetöcü, Cemaatın adamı, Paralelci diyerek birilerine jurnalleyen, ispiyon edip tutuklanmasını arzu eden, bunlar yetmiyormuş gibi 70 yaşını geçmiş, bir ayağı çukura gitmiş bir genel başkanın sırf koltuk tutkusu ve yönetme hırsından ağza alınmayacak sözlerle muhalif olanlara saldırmasının vede en son çıkışlarının altında yatan sebeblerin açığa çıktığını görüp, hala M.H.P demenin hiç bir gereği yok.

Dün söylediklerini bugün unutup, koltuk için her şeye evet diyen adamı ve genel merkezden geçinen avanesinin daha fazla ağzının pis kokusunu duymanın alemi yok.

Yapılacak tek bir iş kalmıştır.

Yeni bir parti kurmak.

Efendim M.H.P başbuğumuzun partisi.

Evet bizde biliyoruz.

M.H.P nin Banisi rahmet Başbuğumuz.

Ancak Başbuğumuzun partisi M.H.P den acaba bugün elimizde ne var?

Ülkücü hareket ve M.H.P nin yol haritası 9 IŞIK doktrini değilmi? 

O zaman yol haritasının en önemli iki Umdesinin birisi AHLAKÇILIK, diğeri-de ŞAHSİYETÇİLİK'tir.

Peki bu iki umdeyi M.H.P nin neresinde görüyorsunuz.

Arzu edene bu konuyu biraz daha geniş açarım.

Onun için tekraren diyorum-ki YENİ BİR PARTİ. 

İsmi M.Ç.P olur veya M.D.P veya başka bir isim altında bir partiyi kurup hemence hayata geçirin. Yoksa bu gidişle M.H.P den Ülkücü camiaya hiç bir şekilde hayır gelmiyeceği gibi yüce Türk milletininde aleyhine olacak bir çok gelişmenin içerisinde yer alacak bir M.H.P yi durdurmuş olursunuz. M.H.P şuan siz karşı çıksanızda kendi içerisinde bölünmüş, Ülkücü camiayı bir birine düşürmeyide başarmış bir yönetim var.

Zaten ilk seçimde M.H.P baraj altında kalacak ve bugün oraya çöreklenmiş gurubun hepsi arkasına bakmadan kaçıp gidecek. MİLLİYETÇİ HAREKET o zaman yine Ülkücülerin idare edeceği ve kurulacak parti ile birleşeceği bir kurum olur.

Beklemenin hiç bir anlamı olmadığını anlayacaksınız ama iş işten çoktan geçmiş olacak.

Bu saate kadar yeni bir partiyi kurup, İlçelerde, İllerde teşkilatını kurup Büyük kurultayını yapmalı idiniz.

Şahsım olarak inanıyorum vede genel kanaatinde bu olduğuna inanıyorum-ki bugün M.H.P genel merkezi tarafından dışlanan, yok sayılan ve İhraç edilen aday olacak saygı değer insanların kol kola girerek, bir birisine saygı duyarak, birliği tesis etmeleri Ülke genelinde yeniden bir sinerji yaratacak.

Her hangi birinizin genel başkan adayı olmanızdan ziyade hep beraber ve birlikte çalışmanız önemlidir. Ülkücü hareketin var olduğu günden bu güne kadar ilk defa Millet nezdinde yakalamış olduğu o sempati ve Yüce Türk milleti ile kurduğu o Rabıta inanıyorum-ki artarak devam edecek.

Delegeyi bir salonda toplayın.

Parti kurulması veya kurulmaması yönünde bir kararı oylatıp, onaylatın.

Kendi aranızda gerekirse genel başkanlık seçimini o toplantıda oylatıp, başkanlık divanını teşekkül ettirip ve düşün anadolu yollarına.

Kırmadan, dökmeden sizler kol kola girip yeni bir parti kurduğunuz zaman Ülkücü harekete bunun gerekçelerini anlatmak şimdilerde daha kolay olur.

Tek başına parti yönetenler, parti yönetmeden ziyade partidekilerin zaaflarını yönetip sözde parti yönettiğini sananların durumunu bu millete daha net olarak göstermek içinde yeni bir parti.

Yoksa bu şartlar altında daha çok beklersiniz.

M.H.P bizim. Biz her şart altında burdayız sözleri artık yok hükmündedir. Hergün üçer, beşer ihraçla seni oraya koymuyorlar.

Sizlerde biliyorsunuz-ki bugün M.H.P yi idare edenlerin ÇANKAYA ve BEŞTEPE'yi su yoluna çevirmelerinin altındaki M.H.P nin Olağanüstü kongresidir.

4 Murat ne demiş hepiniz biliyorsunuz.

Yeni bir heyecan.

Yeni bir parti.

Meclise gelecek olan Anayasa değişikliği eğerki yeterli sonucu alamaz ise ilk baharla birlikte erken seçim kaçınılmaz olacak. Son zamanlarda belli mahfillerde sık sık dillendirilen sözlerin başında yapılacak seçimde birilerine koltuk tahsis etmek için başka partilerden adaylıklarının düşünüldüğü.

Hala M.H.P bizim partimiz, ben hala M.H.P liyim sözleri  boşa kürek çekmekten öteye gitmeyecek. Eeğer amacınız ülkeye hizmet etmek ise kendi aranızda birliği tesis edip, kime ne görev verilirse üzerine aldığı görevi layıkı ile yerine getirmek olmalı.

Yoksa ben genel başkan olacağım, falanın olmaması gibi düşünceden bir an evvel kurtulup hep beraber meydanlara inin. Hergün M.H.P tabanı biraz daha bölünüyor. Ülkücü hareketin içerisine daha fazla fitne sokulmadan bu gidişe dur deyin.

Dini Küm koltuk.

İmanı Küm koltuk diyenleri koltukları ile baş başa bırakın.

Adamlar koltuklarını adeta put yapmış.