Küba, ABD ile olan siyasi sorunlarını yavaş yavaş çözüyor ve Küba, ABD’lilere kapılarını açıyor. Özellikle Karayipleri merak edenler Küba’ya gitmek istiyor. Harç pullarına zam gelmeden pasaport alanlar da şanslı… Peki Küba’ya giderseniz nereleri görmeden dönmeyin… İşte detaylar…

1-      Pico Turquino'ya mutlaka tırmanmak gerekiyor. Dağ, adadaki en yüksek yer olup 6476 feette. Yıl boyu tırmanış yapılabilir ancak uzmanlar Ekim ve Mayıs ayları arasında kuru mevsim boyunca gitmek en iyisidir diyor.

2-      Küba’da sahil şeridinde sörf yapmadan dönmeyin diyor uzmanlar… Tropikal alçaklar ağustos ayının ortasından Kasım ortasına kadar güzel kabarıklıklar yaratır. Bundan sonra, en iyi koşullar adanın kuzey tarafında Aralık'tan Mart'a kadar bulunabilir.

3-      Küba’lıların en büyük eğlencelerinden biri de bisiklet turları. Bu eğlence o kadar yaygın hale geldi ki turistleri de etkiledi. Küba’ya gidip bisiklet turuna katılmadan dönmeyin diyor uzmanlar.

4-      Dalış yapmak Küba’daki en güze aktivitelerden biri. Şnorkel’le yapacağınız dalışlar ile su altındaki dünyayı keşfetme şansına erişeceksiniz.

5-      Küba’da yalnızca Şnorkelle değil tüplü dalış da yapabilirsiniz. Bunun için size yardımcı olacak profosyonel eğitimciler var.

6-      2001 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ünlü Parque Nacional Alejandro de Humboldt, yaban hayatı sevenler için gerçek bir cennettir. Sadece Küba'da bulunan 16 tür bitkiyi değil, aynı zamanda papağan, sinekkuşları, kertenkeleleri ve nadir Küba solenodonunu da içeriyor.

Bulgaristan'da gezilecek yerler: Vize işlemlerinin detayları Bulgaristan'da gezilecek yerler: Vize işlemlerinin detayları

7-      Küba uzun bir yelken varış yeridir. Küba’da tekne kiralayabileceğiniz pek çok merkez var. Sahil şeridini - Körfez Körfezi hariç - yanı sıra ülkenin bir parçası olarak kabul edilen sayısız küçük adaları keşfetmek için yola koyulu

Editör: Habererk Habererk