MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün açtığı ve CHP’li başkan Zeydan Karalar’ın göreve gelir gelmez kapatarak binlerce öğrenciyi mağdur ettiği kurs merkezlerinin tekrar açılmasına tepki gösterdi.

İsmailağa Cemaati parktaki tesettürlü kadınlara çarşafı dayattı İsmailağa Cemaati parktaki tesettürlü kadınlara çarşafı dayattı

Kanlı, “Zeydan Karalar, yalnızca siyasi nedenlerle bu kurs merkezlerine son vererek eğitimde fırsat eşitliğine darbe vurdu. Sayın Zeydan Karalar bunun hesabını ödeyecek” dedi.

2014-2019 arasında açılan gençlik merkezlerinin yoksul ve düşük gelirli ailelerin çocuklarına hizmet verdiğini belirten Kanlı, “Adana Gençlik Merkezleri, yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük eğitim projesiydi. Bu merkezlerde eğitimde fırsat eşitliği sağlamak da hedefleniyordu. Bu merkezlerden peş peşe Türkiye şampiyonları ve diğer önemli başarılar kazanan birçok öğrenci yetişti ve on binlerce öğrencimiz de istedikleri okullara girmeyi başardı” dedi.

“Devlette süreklilik ilkesi” gereği Karalar’ın yalnızca siyasi nedenlerle kurs merkezlerini kapattığını söyleyen Kanlı, şöyle devam etti: "Zeydan bey bu hareketiyle eğitimde fırsat eşitliğini yok etmiştir. Ama şimdi kursları tekrar açıyor. Bu büyük hatadan elbette vatandaşlarımız için değil, 31 Mart’ta gelecek olan hesaplaşma günü yaklaştığı için dönüyor. Gerçek bu olsa da umursuyoruz. Peki son beş yılda yoksul ve düşük gelirli ailelerimizin, işinden olan öğretmenlerimizin maddi ve manevi çektikleri zorluklar, krizler, öğrencilerimizin boşa giden hayalleri, kaybedilen gelecekleri nasıl telafi edilecek? Sayın Karalar’ın cevaplayamayacağı hesaplardan biri de budur. Biz diyoruz ki, korkma Adana’m! Çoğu bitti azı kaldı. Sözümüz söz; biz bu sorunu da halledeceğiz!

Kaynak: Sabah- MURAT KARAMAN