İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP'li Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlık fezlekeleri komisyon gündemine alındı. Türkkan'ın şehit yakınına hakaret ettiği, Başarır'ın da mahkeme heyetine hakaret ettiği iddiasıyla dosya hazırlanmıştı.

Lütfü Türkkan Fox Tv'de bugün katıldığı programda yaşananların detayını anlattı.

''Küfürü savunmak mümkün değil. Kızmış olabilirim. O anda beraber yürüdüğüm o şahsın ettiği galiz küfürlere rağmen benim bir şey söylememem gerekiyordu. Bu konuda Türk milletinden ve kadınlardan özür diledim.Hala üzgünüm bu konuda. Bu benim özeleştirim. Siyasi sorumluluğumu da yerine getirdim. Grup Başkanlığı'nı o gün bıraktım. Bu meselenin üzerinden beni linç etmek isteyen iktidarın şehitlik müessesini bu kadar istismar ederek üzerimde tepinmesi ahlaksızlıktır.

Genel Başkanımızla birlikte Bingöl'e gittik.Bir şahıs kalkıp orada bağırmaya başladı. Daha önce de bu şahıs hakaretten ceza almış.Bu adam sosyal medya hesaplarından porno beğenen birisi.Özür dilediğim bu meseleler oldu.

Kardeşi de şehit değil. Ne polis, ne asker, ne de korucu. 1997’de mayına basmış vefat etmiş.Aileyi o zaman PKK ziyaret ediyor, Devlet çocuğunuzu öldürdü diyor. Bunlar o dönemde devlete düşman.15 sene sonra 2012’de çıkan bir kanunla terör mağduru kapsamına alınıp, aileye bir istihdam veriliyor.Ama yine de ne çocuğa şehit, ne de ailesine şehit yakını tanımlaması yapılmıyor.

Ertesi gün bir şey öğrendim. Bu şahıs İzmir'den Bingöl'e özel olarak oraya getirilmiş.Bu meseleyi provoke etmek üzerine getirilmiş.Olaydan sonra tekrar VİP'ten Ankara'ya getiriliyor.İçişleri Bakanlığı görevlileri tarafından karşılanıyor.Ben henüz bir savunma yapmadım.''

Seçimler hakkında da konuşan Türkkan;''Ben sayın Akşener'in Cumhurbaşkanı olmasını hayal ediyorum.Ne kadar zarif bir Türkiye olur, Türkiye güzelleşir.Keşke Meral Akşener'i ikna edebilsem. Ülkenin rahatlayacağını düşünüyorum. ülkeye bir anne eli değmesi çok önemli.'' dedi.

Editör: Fatih Savuk