Çin'in Fujian kentindeki bir cep telefonu mağazasında tuhaf bir hırsızlık yaşandı ve mağazada sergilemek için kullanılan iPhone aniden gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. Mağazanın monitörleri kontrol etmesinden sonra, bir kadının cep telefonunun hırsızlık önleme kablosunu "ısırmak" için ağzını açtığı ve iPhone'u sergilenen yerden aldığı ortaya çıktı. Ve kadın hırsızlık yapmadan hemen önce mağazada alarm çaldı, ancak tezgahtar bunun bir hata olduğunu düşündü ve alarmı doğrudan kapattı, bu da kadının hırsızlık yaptıktan sonra kaçmasına izin verdi.

Çin basınında çıkan haberlere göre: Olay, Çin'in Fujian eyaletindeki Fuzhou kentindeki bir cep telefonu mağazasında meydana geldi.Monitör ekranından bir kadının vitrinin önünde iPhone'uyla oynamaya devam ettiği, hatta geriye dönüp baktığı görülüyor. Bu esnada mağazada cep telefonunun kaybolduğuna dair alarm çaldı.Mağazayı inceledikten sonra görevli herhangi bir anormallik olmadığını tespit etti.İlk başta alarm sisteminde bir arıza olduğunu düşünüp telefonu alarm sistemini kapattı.

Alarm sistemi kapatıldıktan hemen sonra kadın tekrar vitrine yaklaştı.Bir süre ileri geri dolaştıktan sonra kadın eğilip vitrinin arkasına saklandı.Ağzı açıp dişleriyle  hırsızlık önleme telini ısırarak kopardı.. Başarılı bir şekilde ısırdıktan sonra kadın, pahalı iPhone 14 Plus'ı alarak cep telefonu dükkanından hızla kaçtı.

Mağazayı inceledikten sonra bir anda cep telefonunun yerinde olmadığını fark eden esnaf, monitörü kontrol ettikten sonra polisi aradı. Polis ayrıca 30 dakika içinde cep telefonu çaldığından şüphelenilen Qiu soyadlı bir kadını da tutukladı. Tutuklandıktan sonra Bayan Qiu, cep telefonunun kayıp olması nedeniyle başlangıçta yeni bir cep telefonu satın almak istediğini söyledi. Ancak beğendiği iPhone'un fiyatının çok pahalı olduğunu görünce onu çalmayı düşündü. Şu anda Bayan Qiu, hırsızlık suçundan dolayı polis tarafından gözaltında tutuluyor.

Editör: Habererk Com