Sosyal medya hesaplarımdan aldığım haber kaynaklarıyla 6’lı masadaki adaylık tartışmalarındaki son gelişmeleri paylaşıyorum.

Peki aday olarak kim gösterilmeli?
*
Üstteki kritik sorunun cevabına geçmeden önce size zamanda yolculuk yaptıracağım.
Gelin hep beraber İstanbul 1. ve 2. seçimlerine gidelim…
Ne ilgisi var İstanbul seçimleri ile adaylık tartışmalarının diyeceksiniz.
Açıklayacağım…
Biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 1.tur ve 2.tur diye seçim tarihimizde görmedik.
Sadece buna örnek olarak İstanbul 1. ve 2. seçimlerinin benzediğini söyleyebiliriz.
İstanbul 1. seçimlerinde 15 bin oy farkı vardı seçimler yenilendi. 2. seçimlerde ise 800 bin oy farkı ile İmamoğlu kazandı.
Şimdi ne ilgisi var diyenler açıklıyorum okuyun…
Kemal Bey aday olursa yüzde 50.5-51 gibi İstanbul birinci seçimlerindeki gibi az bir farkla kazanılırsa seçimlerin iptal edilmesi veya diğer bütün aklınıza gelen kaosları düşünün…
Ama Mansur Yavaş’ın yüzde 55 ile seçim yarışına başlayacağı ve performansa göre yüzde 60’ları geçeceğini anket firmaları söylüyor. Ayrıca tüm deneyimli siyasetçiler gazeteciler de dile getiriyorlar. Mansur Yavaş’ın adaylığı ve sonrasında kazanmasını da İstanbul 2. seçimlerinde fark yiyen AKP’nin mecburen sessiz sedasız bırakıp gitmesine benzetebiliriz.
Yani değerli okuyucularım Mansur Yavaş’ın seçimleri kazanmasında Cumhur İttifakı ciddi anlamda fark yiyeceği için kaos çıkartıp gitmeme değil mecburen gitme yolunu seçecektir.
Kemal Bey’in adaylığında ise az bir oy farkı ile kazanılsa bile kaos çıkartıp İstanbul 1.seçimleri gibi gitmeme yolunu seçebilirler.
Bu kaos sürecinin altını doldurmaya kalksak bu satırlar yetmez.
Lakin az bir oy farkıyla alınan seçimleri Erdoğan’ın ve Cumhur İttifakı’nın bırakmayacağını da artık çocuklar bile biliyor.
*
Bu seçimler riske atılmayacak kadar önemlidir.
Türk ekonomi dibi gördü. Türk demokrasisi ayaklar altında.
Türk Milleti varlık yokluk mücadelesi veriyor.
Tüm bunların nedeni ülkeyi 20 yıldır yöneten ve son 4 yıldır da resim olarak Saray Rejimi ile Türkiye’yi kasıp kavuran AKP iktidarlarıdır.
O yüzden ilk seçimlerde kimin gönderilmesi gerektiği biliniyor.
Yukarıda yazdığım analizler neticesinde Mansur Yavaş’la seçimler riske atılmamış olur. Ama Kemal Bey’le iş riske atılmış olunur.
Bu nedenler dolayı Mansur Yavaş aday gösterilmeli ve sonrasında Türkiye yeniden restorasyon sürecine girmelidir.