Giresun'da Piraziz Meslek Lisesi’nde pes dedirtecek bir sürgün yaşandı. Muhasebe öğretmenliği yapan Mustafa Dizdar'ın, 20 Temmuz’da Bulancak ilçesini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çiçek verdiği için sürgün edildiği bildirildi.   

Mustafa Dizdar'ın Meral Akşener'e çiçek verdiği anları, bir arkadaşı sosyal medya hesabından yayınladı. Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde muhasebe öğretmenliği yapan 21 yıllık öğretmen Dizdar hakkında siyasi faaliyetlere katıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Savunması istenen Dizdar, ifadesinde siyasi faaliyette bulunmadığını, mitingde olmasının suç oluşturmadığını ve görüntülerin kendisinin paylaşmadığını söyledi.

Haksız bulunan Dizdar'a değerlendirmede yükseleceği son kademede olduğu için kademe ilerleme cezası uygulanamadı. Yerine maaşının yarısının kesilmesine ve eski okuluna 65 kilometre uzakta olan Güce ilçesindeki Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne tayinine karar verildi.

Cezalara itiraz eden Dizdar, karşı dava açmaya hazırlanırken Milli Eğitim Bakanlığı’na da dilekçe yazarak cezanın kaldırılmasını istedi. Dizdar dilekçesinde “Bir olaya iki ceza verildi. Bu Anayasa’ya da aykırı” ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım