Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'a dünya liderlerinden tebrik mesajları gelirken, Erdoğan'ın eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de sosyal medyadan desteğini açıkladı. Şimşek'in mesajı, "AKP saflarına geri mi dönüyor?" yorumuna neden oldu.

Muhalefetin de bir dönem umut bağladığı Mehmet Şimşek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Çeyrek asrı bulan siyasi yürüyüşünde halkımızın güçlü desteğiyle tekrar seçilen Cumhurbaşkanımız sn Erdoğan’ı kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza milletimize hizmet yolunda başarılar diliyorum. Yeni dönemin ülkemiz ve dünya için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanıcıları, Şimşek'in paylaşımına yaptıkları yorumda, Şimşek'e ekonomi bakanı olması çağrısında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Şimşek, daha önce  Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim reklamını beğenmiş sonra geri almıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise AKP iktidarında daha önce Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev alan Mehmet Şimşek'i AKP Genel Merkezi'ne davet etmiş, Şimşek, Erdoğan'la görüşmüş, ancak siyaset yapmayacağını bildirmişti.

Editör: Yadigar Hanım