İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in katledilişinin birinci yıl dönümünde, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Akşener, “Çakalların hüküm sürdüğü bir düzene boyun eğmeyeceğiz. Mafyaların, simsarların, uyuşturucu tacirlerinin cesaretlendiği bir sessizliği biz asla onaylamayacağız… Sinan Ateş’i bize kaybettiren gerçeği aramaktan asla geri durmayacağız” ifadelerini kullandı.

“YANİ SAHNE BOŞ KALINCA İKTİDAR DA ÇAKALLARA KALMIŞ”

İYİ Parti’nin resmi X hesabından paylaşılan açıklamayı alıntılayan Akşener’in mesajı şöyleydi:

“Bugün tam bir yıl önce, bu saatlerde, Ankara’nın merkezinde alçakça bir suikast sonucunda Sinan Ateş’i yitirdik. Yani bir yıl geçti… Ruhu şad olsun, mekânı cennet olsun. Rabbim; Ayşe ablamıza, Bengisu’ya, Banuçiçek’e ve tüm sevenlerine sabır ihsan etsin… Adaletin gecikmesinin zulüm olduğunu öğreten köklü bir devlet geleneğine sahibiz; ama biz tam bir yıldır bu korkunç suikastı gerçekleştiren asıl failerin cezalandırılması için sesimizi yükseltiyoruz. Fakat dün ortaya çıkan bilirkişi raporu ne yazık ki bir kez daha gösterdi ki; iktidarın ülkemizde yol açtığı çürüme, devletin her kurumunu ele geçirmiş. Yönetim boşluğu her türlü haksızlığa fırsat vermiş. Yani sahne boş kalınca iktidar da çakallara kalmış.

Süleyman Soylu’dan Erdoğan’a Ayhan Bora Kaplan ziyareti! Süleyman Soylu’dan Erdoğan’a Ayhan Bora Kaplan ziyareti!

“ÇAKALLARIN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ BİR DÜZENE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Ama şunu hiç kimse unutmasın ki; çakalların hüküm sürdüğü bir düzene boyun eğmeyeceğiz. Mafyaların, simsarların, uyuşturucu tacirlerinin cesaretlendiği bir sessizliği biz asla onaylamayacağız. Adaleti çarpıtarak; her türlü ahlaksızlığı, suçu ve kirli menfaati perdeleyen bir anlayışa asla susmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni vicdanın karardığı ve adaletin geciktiği bir zihniyete asla teslim etmeyeceğiz. Nasıl ki gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkmak gibi güzel bir huyları varsa; biz de Sinan Ateş’i bize kaybettiren gerçeği aramaktan asla geri durmayacağız…

” İYİ PARTİ: “KİMSENİN UNUTMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

İYİ Parti’nin, Akşener’in alıntıladığı paylaşımı ise şöyleydi: “Bugün tam 365 gün önce, bir evlada, bir babaya, bir eşe, bir kardeşe, Sinan Ateş’e veda ettik… İlk günden beri Sinan Başkan’ı unutturmaya çalıştılar. Ama biz unutmadık. Adalet yerini bulana kadar da kimsenin unutmasına ve unutturmasına müsaade etmeyeceğiz.”

Kaynak: Haber merkezi