Erdoğan'dan çiçeği burnundaki Genel Başkan Dervişoğlu'na tebrik! İYİ Parti Saray'a mı dümen kıracak? Erdoğan'dan çiçeği burnundaki Genel Başkan Dervişoğlu'na tebrik! İYİ Parti Saray'a mı dümen kıracak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu raporunu güncelledi. 7 il için sarı kodlu kar uyarısı yapıldı. Vatandaşlar kar yağışının yanı sıra buzlanma ve donma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda bilgilendirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminine göre, akşam saatlerinden itibaren Bolu ve çevresi, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Kastamonu’nun kuzey yüksekleri ile Sakarya’nın güney ve doğu yükseklerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı yarın daha da şiddetlenecek ve hafta sonu da zaman zaman devam edecek. Yoğun yağışların ulaşımda aksaklıklara, buzlanmaya ve donmaya neden olabileceği için dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

Son analizlere göre; 25.01.2024 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra Bolu ve çevresi ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu’nun kuzey yüksekleri, Sakarya’nın güney ve doğu yükseklerinde yoğun kar yağışları görülecek. Cuma günü etkisi artacak olan kar yağışlarının; hafta sonu da aralıklı olarak sürmesi öngörüldüğünden ulaşımda aksaklıklar, buzlanma ve donma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre: Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneybatısı, Güney Doğu Anadolu’nun batısı ile Yozgat ve Niğde çevreleri ve Antalya’nın doğu ilçeleri, Samsun, Amasya ve Çorum çevreleri yağışlı olacak. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı, Bolu ve çevresi ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu’nun kuzey yüksekleri, Sakarya’nın güney ve doğu yükseklerinde yoğun kar yağışları şeklinde gerçekleşeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus, yer yer sis ve buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI:

Hava sıcaklıklarının Marmara ve doğu bölgelerde yükselerek mevsim normallerine ulaşması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.

RÜZGAR:

Rüzgarın genel olarak güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI :

Akşam saatlerinden sonra Bolu ve çevresi ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu’nun kuzey yüksekleri, Sakarya’nın güney ve doğu yükseklerinde yoğun kar yağışları görülecek. Cuma günü etkisi artacak olan kar yağışlarının; hafta sonu da aralıklı olarak sürmesi öngörüldüğünden ulaşımda aksaklıklar, buzlanma ve donma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: Haber merkezi