Yargıtay kararını verdi. MHP Olağanüstü Tüzük Kurultayı yapılmalıdır dedi. 

Bunun üzerine Genel Merkez’den yapılan bir açıklama ile 26 Haziran veya 10 Temmuz Pazar günü “Seçimli Olağanüstü Kurultay Kararı” alındığı duyurularak ön alınmaya çalışıldı.

Bana göre bunların hiçbirine gerek yoktu. Nitekim geçen hafta yayınlanan “MHP GENEL MERKEZİNE ÇAĞRIMDIR” başlıklı yazımda benzer bir öneride bulunmuştum.

Demiştim ki,
“…Geçtir ama çok geç sayılmaz, değil mi ki bir sıfırdan büyüktür ve değil mi ki en kötü karar bile karasızlıktan iyidir. Olaya el koyun ve Olağanüstü Kongre çağrısını siz yapın. Yargıtay kararını beklemeden, 2016 yılı içinde olmak kaydıyla yeni tarih belirleyin, isterse Sayın Genel Başkan da dâhil yeni adayların çıkmasına ön ayak olun. Küllerimizden yeniden doğalım ve bu devletin, milletin, üç hilalin bekasına el koyalım. Lütfen aklıselim, aklıselim, aklıselim…”
Ve ilave etmiştim,
“… Böylece sevindirin, amatör ülkücüleri, ömrünün sonuna yaklaşırken güçlü ve muktedir bir MHP iktidarının özlemiyle yanıp tutuşanları, bu ülkeyi gerçekten karşılıksız sevenleri, şu anda MHP lehine esen rüzgârla dalgalanacak bayrak bekleyenleri…”

Kongrede ne olur hep birlikte göreceğiz. Umarım birilerinin ellerini ovuşturarak beklediği, tabanın birbirine düşmesi gibi bir aymazlık yaşanmaz. Umarım samimi davranılır. İnşallah, ya benim olursun ya da kara toprağın oportünizmine balıklama dalınmaz. Önceden alınacak tedbirle, gerçek bir demokratik şölen yaşatılır. 

Tüzük değiştirilmeden seçimli Kongre nasıl yapılacak o da açıklığa kavuşmuş değil. Okuduğum tüzük bana iki kongre yapılması gerektiğini söylüyor. Her neyse bu da bir aşamadır.
O gün geldiğinde kimler aday olabilecek onu da göreceğiz ama bir şeyden eminim…
Eskiyen yüzleri, kendinden başkasına hayrı dokunmayanları, üst üste seçilen ancak bir derde derman olmayanları, hep ve sadece ben diyenleri, kendi ilinde üyelerden veto yiyenleri, üretmeyenleri, TBMM’de tek bir iz bırakamayanları, tabanda karşılığı olmadığı gibi herhangi bir konuda uzmanlığı da bulunmayanları yeniden öne süren aday seçim kazansa bile MHP kaybedecektir.  

Halisane önce ülkem diyen bir ülkücü olarak, gerek yeniden aday olması beklenen Sayın Devlet Bahçeli’ye ve gerekse aday olacaklarını açıklayan Sayın Ogan, Sayın Akşener, Sayın Özdağ, Sayın Aydın ve muhtemel diğer Sayın Adaylara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Etrafınıza yeniden bir göz atın ve profesyonellerden uzak durarak takımınızı ağırlıklı olarak amatör zihniyetlilerden kurun. İşte o zaman MHP Kongresinde bir şeyin değişmesiyle her şeyin değiştiğine şahit olacağız.

Es-selam olsun, vesselam olsun, has-kelam olsun Türk Milletinin atisine güç vereceklere...
[email protected]