MHP yöneticileri, Cumhur İttifakı’nda birlikte oldukları HÜDA PAR’ın federasyon ve özerklik taleplerine karşı çıkmazken, CHP ve Genel Başkanı Özgür Özel’i sert bir şekilde eleştiriyorlar.

MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP’yi PKK ile işbirliği yapmakla suçlayarak “Bunlar PKK’nın adını anamaz, Hainler” dedi.

“Bu bir yeni kavimler göçü. Bu bir demografik istila. Bu istilanın bir sonucu” “Bu bir yeni kavimler göçü. Bu bir demografik istila. Bu istilanın bir sonucu”

Özel ise Bahçeli’ye verdiği cevapta, Erdoğan’ın PKK ile ilgili tweet’ini hatırlatarak “PKK’nın adını anmayan bir hain arıyorsan, o hain Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.

Özel ayrıca Erdoğan ve Bahçeli’yi “kötü insanlar” olarak nitelendirdi. Bu sözler üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Özel’e hakaretler yağdıran bir açıklama yaptı. Yalçın, Özel’i “çukur bir insan”, “pis bir politikacı”, “politik bir tefeci”, “arsız”, “peşkeşçi”, “tufeyli” ve “müptezel” olarak tanımladı. Yalçın, Özel’in CHP’yi teröristlere selam yolladığını ve PKK’nın siyasi uzantısına boyun eğdiğini iddia etti.

MHP yöneticileri, CHP ve Özgür Özel’i PKK ile işbirliği yapmakla suçluyorlar. MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP’yi “hain” olarak nitelendiriyor. Özel ise Bahçeli’ye Erdoğan’ın PKK ile ilgili tweet’ini göstererek “PKK’nın adını anmayan bir hain arıyorsan, o hain Recep Tayyip Erdoğan’dır” diyor.

Yalçın, Özel’in CHP’yi teröristlere peşkeş çektiğini ve boyun eğdiğini iddia ediyor. Yalçın, Özel’in 31 Mart 2024’te seçimi kaybedeceğini ve CHP’nin yeni lideri Ekrem İmamoğlu’nun da İstanbul’u kaybedeceğini dile getiriyor.

Kaynak: Haber merkezi