Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin bir süre önce Tv100’de katıldığı Yüzler Kulübü adlı programda yaptığı açıklamalar, sosyal medyada yeniden gündem oldu. Gürkan Hacır’ın yönettiği programda Özlem Gürses, Erdoğan Aktaş ve Deniz Gürel’in sorularını yanıtlayan İnce, AKP ile PKK ve FETÖ terör örgütlerinin temasları hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

AKP içinde FETÖ ile yakın ilişkiler içinde olduğunu ileri sürdüğü isimleri açıklayan İnce, “FETÖ borsasını kim kurdu? FETÖ’den zenginler kurtuldu, fakirler hapiste yatıyor. Peki Osman Öcalan’ı TRT’ye kim çıkarttı? Abdullah Öcalan’ın mektubunu Diyarbakır meydanında kim okuttu? FÖTE ile fotosu olmayan bakan var mı? Onla fotoğraf çektirmeyen bir bakan var mı? Hazine’yi teslim etmişsin Nebati’ye. Dizinin dibinde fotoları var. Bank Asya yöneticisini SPK’nın başına getirmemiş misin? Soruları çaldınız beraber. Bütün bunlar oldu” dedi.

Mehmet Ali Çelebi’nin Memleket Partisi’nden istifa ederek AK Parti’ye katıldığı dönemin ardından yapılan programda Çelebi’yi de Mustafa Kemal Atatürk’e ‘ayyaş’ dediği sözleriyle eleştiren İnce, “Yani burada iki ayyaş kim dedi. Çelebi, Mustafa Kemal’in askeriyim diye bağırıyor. Mustafa Kemal Atatürk’e ‘ayyaş’ı kim dedi ya? Sen nereye gittiğini bileceksin” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce’nin 3 ay önce katıldığı program, çok sayıda yorum ve beğeni aldı. 

Editör: Yadigar Hanım