Muharrem İnce’nin kuracağı partiye geçeceği iddia edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ve Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk Odatv’ye konuştu.

Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk’un önümüzdeki günlerde Muharrem İnce’nin kuracağı partiye geçeceği öne sürülmüştü.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “Yok böyle bir şey… Yüzde sıfır nokta bir ihtimal bile yok” dedi.

“BİRKAÇ MİLLETVEKİLİ ARKADAŞIM BİZİ ZİYARET ETTİ”

İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk ise yaptığı açıklamada, “Partiye geçmem söz konusu değil, yeni bir yol mümkün” ifadelerini kullandı.

“Dolayısıyla Türk milliyetçiliğine uygun bir siyasi yapılanma içinde olmak zorundayız, yoksa geçmişimize saygısızlık olur” diyen İsmail Koncuk şöyle devam etti:

“Türk milliyetçiliği davasına ters düşecek bir adım atmam söz konusu değil. Muharrem İnce ters anlamında demiyorum, fakat kuruluşu Türk milliyetçiliği olan bir parti içinde yer alabiliriz.”

Hakkında çıkan haberleri de kınadığının altını çizen Koncuk yeni parti çalışması içinde olduğunu belirtip şunları söyledi:

“Yeni parti kurma çalışmamız var. İnşallah sonuçlanırsa bunu kamuoyuna açıklarız. Şu an çok ciddi çalışmamız var, ancak net değil.”

Koncuk, Muharrem İnce ile görüşmesi ya da görüşme teklifi olup olmadığı sorusuna ilişkin ise şunları söyledi:

“Muharrem İnce ile görüşme olmadı, ama birkaç milletvekili arkadaşım bizi ziyaret etti. Bütün partiler ziyaret edebilir. Teklifler de oldu ama bizim siyasi partilerden herhangi talebimiz olmadı. Muharrem İnce’ye de siyasi hayatlarında başarılar diliyorum.”

Editör: TE Bilişim