Kilo vermek herkes için farklı bir deneyimdir. Bu deneyimde bazen istediğiniz sonuçlara ulaşmak kolay olmayabilir. Eğer “Ne yapsam kilo veremiyorum” diyorsanız, kilo vermeyi zorlaştıran bazı faktörleri dikkate almak gereklidir. Kilo vermek, pek çok kişi için meydan okuyucu bir süreçtir.

Sakın bu yemeği tekrar ısıtıp yemeyin Sakın bu yemeği tekrar ısıtıp yemeyin

Eğer “Ne yapsam kilo veremiyorum” diyorsanız ve hedeflediğiniz sonuçlara ulaşamıyorsanız, bunun nedeni bazı sebepler olabilir. Kilo vermeyi engelleyen 9 önemli sebebi bilmek, sağlıklı kilo verme hedeflerinize daha kolay erişmenizi sağlayacaktır. Uzman Diyetisyen Hilal Karaca kilo vermekte zorlanmanın 9 sebebini anlattı. İşte ayrıntılar…

KİLO VERMEKTE ZORLANIYORSANIZ BUNLARI BİLMELİSİNİZ

Tartı; kas, yağ ve su değişimini doğru göstermez, doğru gösterenlerin de yanılma olasılığı çok fazladır. Kilonuz sabit kalsa bile kas kazanıp yağ kaybediyor olabilirsiniz. Aniden çok yemek ve çabuk yemek kilo vermenizi engeller. Kontrol için bilinçli yeme alışkanlıkları edinin. İstediğiniz her şeyi yiyebilirsiniz, yeter ki yemek yediğinizin farkında olun. Proteini dengeli almalısınız; hem fazlası hem de azı kilo vermenizi zorlaştırabilir. Tam tahıllı gıdaları yeterli miktarda tüketmiyor olabilirsiniz. Kaliteli uyku uyumuyor olabilirsiniz. Yeterli hareket etmiyor olabilirsiniz. Spor yapmasanız bile gün içinde daha aktif olmaya çalışın. Yeterli miktarda su içmiyor olabilirsiniz. Vücudunuzda bazı durumlar kilo vermenizi zorlaştırabilir. Tiroid hastalıkları veya vitamin&mineral eksiklikleri gibi. Çok kısa sürede sonuçlara odaklanıyor olabilirsiniz. Her şeyi doğru yapıyor olabilirsiniz, ama bir haftada vücudunuzdan çok şey bekliyor olabilirsiniz. Kısa vadeli değil, uzun vadeli sonuçlara bakın. Şaşıracaksınız ama 1 ayda 1kg-2kg vermek oldukça sağlıklı ve normaldir.

Kaynak: Haber merkezi