Hong Kong'un tüketici gözlemcisi, test edilen hazır eriştelerin yaklaşık %90'ında potansiyel kanserojen buldu. Tüketici Konseyi test edilen 19 numunenin 17'sinde potansiyel kansere neden olan maddeler olan 3-MCPD ve glisidol tespit etti

Üreticileri, ürün güvenliğini artırmak ve tüketici sağlığını korumak için daha az kirletici madde içeren malzemeler kullanmaya teşvik ediyor Hong Kong'un tüketici gözlemcisi tarafından test edilen hazır eriştelerin yaklaşık yüzde 90'ının potansiyel kanserojen kirletici maddeler içerdiğinin tespit edildiği belirtildi ve sektöre, halk sağlığını korumak için zararlı maddelerin üretimini azaltma çağrısında bulunuldu.

Parkinson teşhisinde en büyük engel yaşlılık! Parkinson teşhisinde en büyük engel yaşlılık!

Tüketici Konseyi, baharat paketleri ve malzemeleriyle birlikte test edilen önceden paketlenmiş kızarmış ve kızartılmamış hazır erişte numunelerinin 19 örneğinden 17'sinde potansiyel kansere neden olan kimyasallar 3-MCPD ve glisidol tespit ettiğini açıkladı.

Hurma yağı içeren baharatlara sahip üç türün (Kung Tak Lam Vejetaryen Noodle (Mantar), Meadows Tom Yum Flavor Hazır Noodle ve Mamee Biber Noodle) ilgili bitkisel yağlarda Avrupa Birliği (AB) sınırlarını aşan düzeyde kirletici madde içerdiği tespit edildi.

Toprak çömlek pirincinin bu daha sağlıklı versiyonuyla Hong Kong kışında sıcak kalın

İlk ikisi 3.100 ug/kg 3-MCPD içerirken, üçüncüsünün baharatında 5.111 ug/kg glisidol vardı.

Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı, 3-MCPD'yi "insanlar için olası kanserojen" ve glisidol'ü genotoksik deney hayvanı kanserojen olarak sınıflandırmıştır.

Hurma yağına ilişkin AB düzenlemesi, 3-MCPD ve yağ asidi esterlerinin toplamının maksimum sınırını 2.500 mikrogram/kg olarak belirlemiştir. Genel yenilebilir bitkisel yağdaki maksimum glisidol seviyesi 1000 mcg/kg'dır.

Kaynak: HABERERK