Adana'da dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınan eski Yüreğir Kaymakamı tutuklandı. 

Yüreğir kaymakamı iken depremzedeler için toplanan yardım paralarını zimmetine geçirdiği iddiasıyla gözaltına alınan M.K, hakkında soruşturma başlatılmış, Adana Valiliği, soruşturmanın deprem yardımlarıyla ilgisinin bulunmadığını açıklamıştı.

M.K, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen dolandırıcılık soruşturması kapsamında 13 Temmuz'da gözaltına alındı. Hakkındaki dolandırıcılık iddiaları nedeniyle İçişleri Bakanlığınca açığa alınan M.K, derinleştirilen soruşturma kapsamında yakalanan 2 şüpheli ile birlikte emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlılardan M.K ve bir kişi tutuklanırken, diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ADANA VALİLİĞİ "DEPREM YARDIMLARIYLA İLGİSİ YOK" AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Adana Valiliği, iddialar üzerine yaptığı yazılı açıklamada, M.K'nin depremzedeler için toplanan yardım paralarını zimmetine geçirdiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Eski Yüreğir Kaymakamı M.K'nin bazı iş insanlarından şahsi ihtiyaç ve sıkıntıları bahanesiyle borç para aldığı ve bu paraları iade etmediğine dair şikayetler üzerine konunun idari yönden incelenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımızca mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir.

Görevli mülkiye müfettişi tarafından adı geçen kaymakam görevinden uzaklaştırılmış olup hemen adli tahkikat başlatılmıştır.

Başlatılan tahkikat doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla adı geçen eski Yüreğir Kaymakamı M.K, 13 Temmuz 2023'te gözaltına alınmıştır. Tahkikata konu dolandırıcılık şikayetlerinde bahsi geçen para alımlarının kişisel ilişkilerinden kaynaklı durumlar olduğu, depremzedeler için toplanan deprem yardımları veya herhangi bir kamu kaynağıyla ilgisi bulunmadığı anlaşılmıştır."

Editör: Yadigar Hanım