Türkiye, Kahramanmaraş depremiyle Milli Yas'ta. Eserleriyle yıllarca Türk milliyetçilerinin sesi olan ve 13 Şubat 2019’da hayata veda eden Ozan Arif, bu yıl Milli Yas'ta anılıyor. 

Ortaokul yıllarında bağlama ile tanışan Ozan Arif, şiirleri ve türküleriyle sevenlerinin gönlünde yer edindi. Atışma, doğaçlama, güzelleme türlerindeki eserleriyle birçok ödülün sahibi oldu.

Merhum sanatçının sevenleri, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla ünlü ozanı unutmadığını gösterdi.

Ozan Arif’in yıllar önce kaleme aldığı ve tam da bugünleri anlatan bir şiiri sosyal medyada gündeme oturdu.

İşte Ozan Arif’in o şiiri;

Ben Anadolu'nun Güneydoğu'su, ,
Ben soğuk yellerin estiği yerim.
Dert derseniz bende kucak dolusu,
Ben kulun kadere küstüğü yerim.
.....
Ozan Arif; aşiretden, obadan,
Gelin sorun ihtiyardan, bebeden,
İnsanların artık „Devlet Baba“ dan,
Yavaş yavaş umut kestiği yerim.

OZAN ARİF KİMDİR?

10 Haziran 1949'da Samsun'un Terme ilçesinde doğdu. Babası, Giresun'un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen eski adı ile Hapu köyünden, annesi ise şimdiki ismi ile Demirözü eski adı ile Eşgüne köyündendir. Babası, Muharrem Çavuş'un (Muharrem Şirin) oğlu Mehmet Bey, annesi Fatma Hanım da, yine komşu köy Demirözü'nden aynı şekilde sevilen Gençağa Eşgünoğlu'nun kızıdır.

İlk ve ortaokulu Samsun'da bitirdikten sonra, hayli kalabalık olan ailesine kısa zamanda maddi yardım yapabilmek düşüncesiyle öğretmen okuluna başladı. 1969-1970 döneminde Ordu İli, Perşembe Erkek Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu. Okul süresi boyunca kışları okuyup, yazları rençberlik yapan bir öğrenci idi. İlk göreve başladığı okul, ailesinin bulunduğu Samsun'da Karaoyumca köyündeki ilkokuldur.

Bir yıllık stajyerlik süresinden sonra, yine Samsun'da Devgeriş köyüne tayin oldu. 1972 yılında yine aynı köyde stajyerlik yapmakta olan ve ona ömrü boyunca en büyük desteği veren; Süheylâ Hanım'la evlendi. Tek çocukları olan Mehmet Alp, 1973 yılında Samsun'da dünyaya geldi.

Devgeriş köyünde beş yılı öğretmenlik, dört yılı ise okul müdürlüğü olmak üzere, toplam dokuz yıl T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak kamu hizmeti vermiştir.

Editör: Yadigar Hanım