Ozan Arif ve Mahzuni Şerif 

12 Eylül oncesinde birinden ülkücüler , birinden solcu marksistler nefret ediyordu.

Ozan Arif ne diyordu?

Ben arifim baba bildim devleti

Benim işim aydınlatmak milleti

Bugün söylediğim destanların kıymeti

Bugün bilinmezse yarın bilinir 

Mahzuni şerif ne diyordu ?

Ne demek efendim bebe amele

Fakir soymak yakışırmı Kemal'e

Yuh yuh soyanlara 

Soyup soyup doyanlara 

İnsana kıyanlara yuhhhh

Geldigimiz noktaya bakarmısınız, iki halk ozanı ikiside haklı ikiside feryad etmiş, birileri bunları bizim milletimizin duymamasını sağlamak için elinden gelen herşeyi yapmışlar.

Her ozanın ayrı bir telaşı, ayrı bir bakışı millet adına dertleri var.

Ozan arif'in hassasiyeti memleketin birliği beraberliği , Mahsuninin telaşı yolsuzluk ve yoksulluk ,bu aradan faydalananlar kimler?

ihtilalcilerin meşhur ettigi ağlayan ve gülenler, ılımlı islam adına piyasaya çıkıp yetim hakkı yiyenler,ihtilalde milletin geleneklerini yıkıp ,cezaevlerinde işkencelere hem ülkücüleri hem marksistleri sindirerek, idealizmi yok etmeye çalışan daha sonra bölücülüğü ateşleyen paşalar, 12 Eylül'ün yeni siyasetçileridir.

Ozan Arif haklı mahzuni şerif haklı !.

Kim haksız bugünleri hazırlayan haramzadeler,milletin kendisinide ozanlarınıda uyuşturanlar.

Dün Ozan Arif memleketin geleceği ile kaygılarını anlatırken,

Ülkeyi paşazade ve haramzadelerin bugünlere getireceğini bir sürü şiirlerde anlatmıştı.

Dün Mahzuni AMERİKA KATİL, KATİL AMERİKA KATİL derken oda bugünleri işaret etmişti,bugün Amerika'nın katil olduğuna biz değil dünya şahittir.

Amerika'nın katlettiği Müslüman sayısı herhalde Türkiye'nin nüfusuna eşittir.

Dünkü Türk solu ile dünkü ülkücülerin bugün birleştiği, en önemli iki konunun, birinin bölünme kaygısı , digerinin yolsuzluk ve haramzadelerin elinde kalan yetim hakları, tüyü bitmemiş insanların hakkının gaspedildiği konulara yıllar önce dikkat çekmeleri, idealist bir duruş olduğunun birer delilleridir.

Dün Mahzuni Şerifte Ozan Arifte, ne kadar haklı olarak toplumu aydınlatmış olmalarının farkını, bugün daha iyi görebiliyoruz.

Sonuç olarak toplumun, bugün yeni Mahzunilere yeni Ozan Ariflere ihtiyacı olduğunun farkına varması gerekmektedir.

Bugün dünkü ozanlar yoktur,kendi toplumuna bile ikaz edebilen ne ozanımız nede aşığımız kalmıştır,bugün sadece gücün yanında yeralan, kendine Sanatçı olmadıgı halde Sanatçı dedirten güruh kalmıştır.

Toplumumuzun hallerine arzuhal eden sanatçılara ihtiyacı vardır,toplum söyleyemediklerini söyleyecek Sanatcı ve ozanlarına ihtiyacı vardır.

Tabiki toplumda idealistler varsa ,idealist sanatçılarada ihtiyaç vardır , toplumun idealleri kalmamışsa ,idealist sanatçıda artık zor buluruz.

Artık toplumun iki ideali kaldı ?

Birincisi PARA ,ikincisi KOLTUK

Allah'a emanet olunuz.



HABİB YALÇIN