CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana’daki etkinliklerinin ardından PolitikYol’a verdiği röportajda, mitinglerde emeklilik meselelerine odaklanmasının sebeplerini, Yeniden Refah Partisi ve AKP arasındaki gerginliği, seçim sonrası CHP’nin planlarını ve stratejisini açıkladı. Ayrıca, yakın zamanda popüler olan ‘para sayma’ videosu ve geçmiş seçimleri etkileyen düzenlenmiş videolar hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi politik gündemini zorla kabul ettirmeye çalıştığını ve CHP’nin bu stratejiye kapılmadığını belirtti. Emeklilik sorunlarına dikkat çekmeye devam edeceğini ifade eden Özel, seçim iş birliği yapmayan İYİ Parti lideri Meral Akşener ile yaptıkları ‘emekli ittifakını’ vurguladı.

Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’ndan ayrılmasına da değinen Özel, iş birliği yapmadıkları için ‘Eski dost düşman olmaz’ yaklaşımını benimsediklerini, ancak diğer tarafın saldırgan bir tutum sergilediğini söyledi.

Son dönemdeki düzenlenmiş videolarla ilgili tartışmalara da değinen Özel, Erdoğan’ın bu tür görüntülerle yerel seçim kazanmaya çalıştığını iddia etti. Özel, Türkiye ve İsrail arasındaki ticari ilişkilerin gıda ve ilaç haricindeki sektörlerde sonlandırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Politikyol- Altan Sancar