AKP iktidarının sığınmacı politikası nedeniyle çok sayıda yabancının akın ettiği Türkiye, para biriminin diğer ülkelerin çok altında kalmaasıyla cazibesini artırdı. Orta Doğu ülkelerinin ardından Kuzey’de ve özellikle Doğu Avrupa bölgesinde yer alan ülkelerde de Türk vatandaşlığının satışa sunulduğu öğrenildi.

Ülkelerindeki savaştan kaçan sığınmacıların yanı sıra varlıklı kişilerin yatırım alanı haline gelen ülkemizde bu uygulama yabancılara Türk vatandaşlığının da önünü açtı. TL’nin değer kaybı Türkiye’de yapılan mülklerin fiyatını yabancılar için cazip hale getirirken, Araplardan sonra coğrafyalardaki insanlar da odağını Türkiye'ye yöneltti.

2022 Şubat ayında Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından yaşanan çatışmaların ardından özellikle Antalya gibi kıyı kentlerinin yanı sıra diğer birçok şehir de Ruslara, Ukraynalılara hatta Belarusluların iştahını kabartıyor.

İKİ TAKSİTLE TÜRK TAKSİTLE VATANDAŞLIĞI

Belarus’ta faaliyet gösteren bir Instagram sayfasındaki ilanlar Türk sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti. Paylaşılan görsellerde yer alan “İki taksitle Türk Vatandaşlığı” ilanı Türk sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

İşte o ilanlar:

detail-photo-fancybox-0

detail-photo-fancybox-1

GÜNGÖR: PEŞİN ALAMAYANA TAKSİT İMKANI

Paylaşımların bu satıştan rahatsız olan vatandaşlar tarafından kendisine iletildiğini belirten Zafer Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Güngör, “İlanların Türkçe çevirisine baktığımızda Türk vatandaşlığının taksite düştüğünü üzülerek gördük. Zaten yıllardır yoğun göç altında kalan ülkemizin vatandaşlığı taksitle bile satılacak kadar ucuzladı mı? Türkiye'nin güneyden ve doğudan uğradığı istila cephesi şimdide kuzeyden genişliyor. Tabi kuzey cephesinde işler daha resmi yürüyor. Yaşadığımız istilâya karşı mı mücadele edelim yoksa sözde milliyetçi iktidar tarafından düşürülen itibarımızla mı mücadele edelim? Bir toplumun itibarını üç şey belirler. Bunlar bayrağı, parası ve pasaportu. Bayrağımızı mitinglerden sonra yerlere attılar. Paramızı üçüncü dünya ülkelerinin parasının yanında pul ettiler. Pasaportumuzun itibarını düşürdüler, yetmez deyip taksitle satar oldular. Bunlar Sevr mevzuatı düzenleyip duruyorlar. Türk milletini uyarma gayreti içerisindeyiz." dedi.

Editör: Yadigar Hanım