Yöneylem Araştırma Şirketi'nin yaptığı son anket sonucu AKP'de taban ile tavan arasında, dolar kurunun vatandaşın üzerindeki etkisi konusunda aynı düşünmediği ortaya koydu.

Türkiye’de ekonomik kriz günden güne daha hissediliyor oluyor. Döviz kurlarında yaşanan yükselişin ardından A’dan Z’ye her şeye zam geliyor.

Dolar kurunda yaşanan rekorlar sonrası iktidara yakın isimler ise yaşanan artışların vatandaşın ekonomik durumu üzerinde doğrudan bir etkisi olmadığını savunuyor.

Paylaşılan son anket sonuçları durumun hiç de söylendiği gibi olmadığını ortaya koydu.

AKP KURMAYLARINA SEÇMENİNDEN DOLAR ŞOKU

Yöneylem Araştırma tarafından yapılan araştırmada seçmenlere, “Bir görüşe göre Amerikan doları ya da Euro’daki değer artışının vatandaşın ekonomik durumu üzerinde doğrudan bir etkisi bulunmamakta, kur artışından vatandaşlar olumsuz etkilenmemektedir. Siz bu görüşe katılıyor musunuz?” sorusu yöneltildi.

DOLAR VATANDAŞI ETKİLİYOR DİYOR

Son anket sonuçları AKP seçmeninin bile bu görüşe yüzde 70,8 ile katılmadığını ortaya koydu. MHP seçmeni ise 68,9 ile bu görüşe katılmadığını belirtti.

Seçmenlerin yüzde 84,4’lük kesimi bu görüşe katılmadığını, yüzde 13,8’lik bir seçmen kümesi ise bu görüşe katıldığı ifade etti. Bilmiyorum/fikrim yok diyenlerin oranı ise yüzde 1,8 olarak kaldı.

Muhalefet partilerine oy verme eğilimindeki seçmenlerin yüzde 91’i ise döviz kurlarındaki artışın vatandaşların ekonomik durumunu olumsuz etkilediğini söyledi.

Editör: TE Bilişim