Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "SICAK siyasi gündeme ilişkin çarpıcı sonuçlar taşıdığı için Optimar’ın aralık ayı anketini paylaşmak istedim" diyerek, FETÖ, Buğra Kavuncu, İYİ Parti ve Ümit Özdağ hakkına önemli detayları paylaştı.

Abdulkadir Selvi'nin yazısından ilgili kısım şu şekilde:

ÜMİT ÖZDAĞ DA ANKETLERE GİRDİ

Optimar, İYİ Parti’den ihraç edilen Ümit Özdağ’ı da sormuş. Ümit Özdağ’a oy verebilirim diyenlerin oranında İYİ Partililer yüzde 8.1’le ilk sırada geliyor. Onu 5.5’le CHP takip ediyor. Ümit Özdağ’a eski partisi MHP’den ciddi bir destek yok. Ama yine de oy verebileceğini söyleyenlerin arasında MHP’lilerin oranı yüzde 2.8 çıkıyor.

BUĞRA KAVUNCU’YA BAKIŞ

Kamuoyunun Ümit Özdağ’ın iddiaları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında FETÖ’cülük iddiasıyla soruşturma açılan Buğra Kavuncu konusuyla ilgili olduğu anlaşılıyor. Ankete katılanların yüzde 20.5’i Kavuncu ile ilgili FETÖ’cü iddialarını doğru buluyor. “Doğru olduğunu düşünmüyorum” diyenlerin oranı ise 16.3’te kalıyor. Bu konuda cevap vermek istemeyenlerin oranı ise yüzde 63.2’ye ulaşıyor.

İYİ PARTİ-FETÖ İLİŞKİSİ İDDİASI

Kurulduğu günden beri FETÖ ilişkisi iddiası İYİ Parti’nin yumuşak karnını oluşturuyor. Ankete katılanların yüzde 20.2’si FETÖ’yle ilişkisi olduğunu düşünüyor. İYİ Parti açısından iyi olan, daha önce bu oran yüzde 28 seviyesindeydi. Bahçeli ve Erdoğan’ın “Evine dön” çağrısı İYİ Parti’nin FETÖ algısına olumlu bir katkı yapmış. “Hayır düşünmüyorum” diyenlerin oranı yüzde 42.6’yken, cevap vermeyenler yüzde 37.2 seviyesinde çıkıyor.

Editör: TE Bilişim