Rahmetli Halil Yavuz 'un cenazesi !.
Bir hafta önce İstanbul halkalı'da bir hastanede yatan rahmetliyi , Prof .Dr Sait Gönenle ziyarete ziyarete gitmiştik.

Amansız hastalığa yakalanan Yusufiyeli Halil Yavuz'un bir hafta önce çok umutlu ve moralli görerek sevinmiştik , hastane sonrası yapacaklarını anlatmıştı , kendisine ait olan "koca reis" balık lokantasında bizi kalkan balığı yemeğe davet etmişti , malesef ? cenazesine gittik ve onun için verilen yemeği Ülkücülerle birlikte yedik.

Rahmetli bize geçmişten anlatmıştı , Cezaevi'nden anlatmıştı, beraber kader birliği yaptıgı arkadaşlarını anlatmıştı, yıllarca cezaevinde kalmasına rağmen , ülkücü hareketten gelecekle ilgili umutlarını anlatmıştı.

Genel ülkücülerin kaderi ona yansımıştı , bir sürü sıkıntı sonrası çocuklarını Üniversiteside okutma sevincini bize yansıtırken , çocuklarınında kendisi gibi Türkiye'ye faydalı bir insan olacağından emin olduğunu anlatmıştı.

Dedim ya !.
Bir sürü sıkıntının ardından ,Tam rahata kavuşmuş bir ülkücü
Sofrasından ikramı bol olan kişiliğini yansıtıyordu, Halil Yavuz'da bir devre adını yazdırmanın mutluluğu ile rahmetli olmuştur.

Allah rahmet eylesin. Ailesine ve ülkücü harekete başsağlığı dilerken , memleket için cezaevlerinde geçirilen yıllara meydan okuyan ülkücü hareketin , bu rahmetlilerin vermiş olduğu mücadelenin en kısa zamanda sonuç almasını Allah'tan diliyorum .

Gerçekten feleğin çarkından geçen bu insanların yapmış olduğu şanlı mücadele , Türk tarihinin altın sayfalarına yazılacaktır.

Solun geçmişteki mücadele yapanları ile ülkücü hareketin mücadele insanlarının arasında en büyük fark nedir?

Deniz gezmiş hayatta olsaydı , eylem arkadaşları gibi liboş olurlardı , düzene ayak uydururlar ve mağlup oldukları ideolojileri ile kaybolurlardı.

Herşeye rağmen ülkücü hareketin çile insanlarının büyük bir kısmı ülküsü ve idealleri , kendi hayatlarindaki hayallerini süslemesi , hareketin fikri haklılığını ortaya koymaktadır.

Cenazede bildiğiniz tanıdığınız bütün ülkücüler vardı , İstanbul il başkanımız , İstanbul milletvekillerimiz Atila Kaya , Celal adan , Meral Akşener , MYK üyeleri gerçekten ülkücü hareket ,rahmetliye gerekli ilgiyi göstererek son yolculuğuna uğurladı.

Allah ülkücü hareketi kuran ve bu harekete hizmet edenlerden razı olsun, Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelmiş insanları , aynı anadan aynı babadan doğmuş insanlar gibi birbirinin cenazesine Hastalığı'na sahip çıkmaktadır.

Tek temennim bu insanların sağlıklarında birbirine ve ömrünü verdigi partisine hareketine sahip çıkmasıdır.

Bu rahmete kavuşan çileli insanlara verilecek en büyük dua, ülkücü hareketin gelecekteki iktidarı olacaktır.

Allah ülkücü harekete birlik ve beraberlik nasip etsin.

HABİB YALÇIN