Uzman Psikolog Fatih Reşit Civelekoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, erkeklerin sadakat oranlarına dair çarpıcı istatistikler mevcuttur. Civelekoğlu'na göre, her on erkekten yalnızca biri sadık kalırken, erkeklerin büyük bir çoğunluğu (%80) aldatma eğiliminde olduğunu belirtti.  Bu durum, toplumdaki sadakat algısını ve ilişkilerde güven meselesini önemli ölçüde etkileyen bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Ancak, erkeklerin %10'luk bir kısmının aldatmamasının altında yatan sebeplerin, ahlaki değerler veya bağlılık gibi olumlu niteliklerden ziyade, fırsat bulamama veya başka sebeplerle aldatma eylemini gerçekleştirememiş olmaları gibi olumsuz faktörler olduğu iddia edildi.

Madde bağımlısından bıçaklı saldırı: 2 ölü, 7 yaralı Madde bağımlısından bıçaklı saldırı: 2 ölü, 7 yaralı

Bu tür açıklamalar, toplumsal cinsiyet rolleri ve ilişkilerdeki beklentiler üzerine tartışmaları da beraberinde getirdi. Erkeklerin sadakatsizlik oranının bu denli yüksek olması, ilişkilerde güven ve sadakatin nasıl inşa edileceği, partnerler arasındaki iletişimin önemi ve ilişki dinamiklerinin sağlıklı bir şekilde nasıl yönetileceği gibi konuları gündeme taşdı.

Kaynak: Haber Merkezi